Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA U PORTUGALU

Mandžin nasljednik poklonio se Modriću: Velika je inspiracija

Ivan Santini
Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/4
05.09.2018.
u 08:25

- Mandžukića će teško bilo tko naslijediti, a ja ću dati sve od sebe - rekao je Santini

Zadranin Ivan Santini (29) u prijateljskoj utakmici s Portugalcima trebao bi uskočiti u Mandžukićeve kopačke, kao prvi napadač reprezentacije.

- Mandžukića će teško bilo tko naslijediti, a ja ću dati sve od sebe. O značaju Modrića ne treba ni pričati, nama mnogo znači što je uopće u istom autobusu s nama. Ima motiva, želje i gladi nakon svega što je osvojio, velika je inspiracija svima koji dolaze - kaže Santini i dodaje:

- Još vlada euforija od SP-a i svi željni igrati u hrvatskom dresu. Iza nas je težak vikend pa smo odradili jedan lakši uvodni trening prvog dana okupljanja. Mi novi igrači nemamo se od čega opuštati, silno smo motivirani, želimo pokazati da smo zasluženo pozvani.

Očekivanja od Lige nacija?

- Liga nacija je odlična stvar, puno bolja od prijateljskih utakmica, a igrat ćemo protiv dobrih momčadi. Portugal je tehnički dobar, očekujem da će igrati otvoreno. Dobra su momčad i nikome nije lako protiv njih - dodaje Ivan.

>> Pogledajte i kako je vratar vatrenih asistirao za gol

Dobro ste krenuli u Belgiji, u dresu Anderlechta.

- Dobro sam se prilagodio, imao sam tri godine ranijeg iskustva i nadam se da ću tako i nastaviti. Očito našim nogometašima odgovara što ima mnogo naših ljudi u Belgiji, a i način života je odličan. U Belgiji su u finalu SP-a također navijali za nas, pogotovo nakon što su nadigrali Francuze u polufinalu, a izgubili. I kod njih je bila euforija zbog bronce, ali ne kao u Hrvatskoj. Gledati finale bio je najljepši osjećaj u mom životu - istaknuo je Santini.

Borna Barišić (25) bit će kandidat za poziciju lijevoga braniča, kao ‘novi Strinić’.

Bit će dosta novih igrača

- Striniću želim da se oporavi što prije, a ja sam u dobroj formi, dobro se osjećam i to trebam iskoristiti. Kapetanu Modriću i izborniku Daliću čestitam na svjetskom srebru i ovim vrijednim nagradama i nominacijama. Jako je velika stvar za sve igrače što je Modrić ostao u reprezentaciji - kaže Barišić.

Pogled prema utakmici s Portugalcima?

- Naravno da nema bezazlene utakmice za reprezentaciju, Portugalu treba pristupiti ozbiljno i pokušati pobijediti. Izbornik je najavio da treba svježih igrača, da želi reprezentaciju koja će se kvalificirati na Europsko prvenstvo - ističe Borna.

Od ovoga ljeta član je Glasgow Rangersa.

- Spremao sam se cijelo ljeto za dobre nastupe u Europi, moj je odlazak bio na vidiku, a dogodilo se i da smo igrali s Rangersima koji su me htjeli dovesti i pristao sam. Imamo odličnu momčad, pred nama je mnogo utakmica. Osijek je drugi na tablici, odlično stoje, neka tako nastave i bit će u borbi za vrh - zaključio je Barišić.

>> Pogledajte i ekskluzivan razgovor s čovjekom kojem su vatreni promijenili život

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije