Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reprezentacija

Mandži je natučen palac, ali trebao bi biti spreman za Tursku

'Turkey\'s Egemen Korkmaz (L) vies with Croatia\'s Mario Mandzukic (R) during their Euro 2012 Group A play-off football match Turkey vs Croatia at the Turk Telekom Arena stadium in Istanbul, on Novemb
'MUSTAFA OZER'
15.11.2011.
u 13:30

Odlično raspoloženi, naši nogometaši čekaju uzvratni dvoboj s Turcima, utakmicu u kojoj jednostavno moraju sačuvati golemu 3:0 prednost iz Istanbula.

Istina je da je nogomet napisao bezbroj čudesnih i nevjerojatnih storija, međutim, vjerujemo da dvoboj u utorak neće biti jedna od njih. Uostalom, izbornik Slaven Bilić, a i svi igrači, stalno pozivaju na oprez i upozoravaju da je odigrano tek prvo poluvrijeme. I ta ozbiljnost, uz, dakako, opipljivu kvalitetu, jamstvo je ukupnog uspjeha. A pobjeda u uzvratu donijela bi i lakši ždrijeb 2. prosinca u Kijevu za EP.

Pa i mi smo bili oslabljeni...

– Ne, nemamo zbog toga imperativ. Igrat ćemo na pobjedu, ali već imamo rezultat koji nam je skinuo imperativ s vrata. Razmišljamo samo o odlasku na EP, ne i o ždrijebu – rekao je Bilić.

Kakvu Tursku očekujete?

– Neće promijeniti način igre. Uostalom, ni pri 0:3 nisu ništa mijenjali. Nije im cilj samo se “oprati”, nego napraviti čudo! Oni se nadaju, a mi smo tu da ih onemogućimo – govorio je Bilić.

Turski je novinar pitao Slavena zašto se pribojava Turske, koja dolazi sa 0:3, bez četvorice igrača, s lošim ozračjem i pod golemim medijskim pritiskom.

– Ne bojim se Turske, mi se nikoga ne bojimo, ali svako opuštanje uvijek može biti kobno. Turci dolaze bez četvorice igrača, a mi smo u Istanbulu nastupili sa zadnjom linijom koja nikad nije zajedno igrala pa je ispalo sjajno.

Što mislite o Hiddinku?

– Imamo prijateljski odnos, veliki je trener, sigurno među pet najboljih na svijetu! Sad ga svi napadaju, a treba znati da je malo momčadi onako protutnjalo Istanbulom kao mi! Ništa Hiddink nije mogao, bio je to naš divan dan! A i u Zagrebu će sve ovisiti o nama – smatra Bilić.

Presing olakšao obrani

Kapetan Darijo Srna nakon Istanbula nije govorio.

– Ni sada neću puno govoriti, svi ćemo opet razgovarati na terenu. Nećemo bezglavo juriti, bit ćemo pametni i pokušat ćemo još jače igrati presing nego u Istanbulu. Igrat ćemo kao da je 0:0.

Jeste li u ovih nekoliko dana uspjeli sačuvati mir nakon istanbulske čarolije, sigurno su zvali znani i neznani?

– Najvažnije nam je da su uz nas uvijek bili oni koji su nam najdraži, obitelj i prijatelji. Bili su s nama i poslije Grčke, sad su također uz nas, za ostale nije važno...

Hoće li Turska navaliti?

– Neće. Hiddink je iskusan lisac, zna da još nije sve gotovo. A njihove defetističke izjave na jedno nam uho uđu, a na drugo iziđu...

Što je bilo ključno u Istanbulu?

– U pravom smo trenutku pokazali karakter, u koji su mnogi sumnjali.

Stipe Pletikosa dodao je:

– Sjajno smo igrali u Istanbulu, iako su u zadnjem redu bila čak trojica igrača koji ne igraju na tim pozicijama. No, izvrsno smo komunicirali, a napad i vezni red presingom su olakšali posao obrani i meni.

Mario Mandžukić napustio je posljednji trening nakon samo desetak minuta!

– Mariju je natučen nožni palac i ima jedan hematom pa smo mu savjetovali da propusti trening, ali nije htio – istaknuo je liječnik reprezentacije dr. Jurica Rakić i dodao:

– Pokušao je vježbati, ali nije išlo. No, ne bi trebao biti upitan za utakmicu.

Mandžukić se zagrijavao, ali je nakon samo desetak minuta jednostavno odšetao u svlačionicu. A u tradicionalnom susretu starih i mladih bilo je 3:3, još toliko nepriznatih pogodaka i mnogo dobre zafrkancije. Za mlade su pogotke postigli Modrić (2) i Jajalo, a za stare Olić i Jelavić, uz jedan autogol.

Ključne riječi

Komentara 3

NI
nisde
13:48 15.11.2011.

to je članak od jučer samo sa izmjenjenim naslovom,a u članku ni a ni b o mandžukiću. VL dno,dna u hrvatskim medijima,nije niti čudo što je okupio ovoliko nestručnih sportskih novinara kada ih drugi ne žele.

BB
bbboriginal1968
16:21 15.11.2011.

Ako treba igrat ce Mandzo i bez palca!!! Ajmo decki .. danas igra HRVATSKA!

Avatar patkovic
patkovic
22:31 15.11.2011.

djeluje krakato i trapavo a i svadljiv je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije