Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVISOV KUP

Mancini: Argentina nije bila složna prije finala

24.11.2008.
u 11:32

Alberto Mancini, izbornik argentinske teniske reprezentacije, bio je shrvan kao i svi Argentinci nakon poraza u finalu Davisova kupa i nove propuštene prilike.

Za razliku od ostalih Mancini je skupio snage pojaviti se pred mikrofonima.

Argentina je izgubila drugi finale uglednog natjecanja, a u oba je slučaja Jose Acasuso bio u ključnim ulogama. Prije dvije godine, kada su u Moskvi finale igrali Rusija i Argentina, odlučujući peti meč su igrali Marat Safin i Acasuso, a pobjeda je ostala u Moskvi.

Ovaj je put Acasuso mogao zadržati Argentinu u meču pobjedom, ali se ipak nije odlučivalo u petom ogledu gdje bi igrali David Nalbandian i Feliciano Lopez. Španjolska je sa 3:1 slavila pobjedu.

- Acasuso je bio spreman u tom meču. Vodio je i 2:1 u setovima, ali to je tenis. Nakon toga su se pojavili problemi s trbušnim zidom i nije mogao - rekao je Mancini i okrenuo se drugoj temi.

- Mi moramo učiti iz ovog poraza i neke stvari se nikako ne smiju ponoviti. Nakon što smo upali u finale u sve se uplela politika. Argentina u tom trenutku nije bila složna i popucali smo iznutra. Nismo bili fokusirani na ono što moramo napraviti na terenu. Nakon toga nas je ubio poraz i Del Potrova ozljeda. Nismo mogli.

Mancini je na kraju zaključio.

- Imamo dva igrača među deset najboljih i ne smijemo se predavati nakon ovoga. I dalje smo jedna od najboljih svjetskih reprezentacija.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije