Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIERLIGA NAJPOPULARNIJA

Na terenu im ne ide, ali su postali prvi engleski klub koji je u sezoni zaradio više od 500 milijuna funta

West Ham - Manchester United
Foto: Reuters
1/9
13.05.2016.
u 17:42

– Prema dosadašnjim podacima na koncu godine prvi put očekujemo prihod od 500 do 510 milijuna funta – poručio je dopredsjednik Manchester Uniteda Ed Woodward

Rezultati Manchester Uniteda na travnjaku ove sezone nisu sjajni, međutim crveni vragovi su zabilježili fantastičan financijski uspjeh.

Postat će prvi britanski klub koji će u jednoj godini zaraditi više 500 milijuna funta ili preračunato u kune 4,7 milijardi.

– Prema dosadašnjim podacima na koncu godine prvi put očekujemo prihod od 500 do 510 milijuna funta – poručio je dopredsjednik Manchester Uniteda Ed Woodward

Čelnici kluba objavili su kako je United u prva tri mjeseca ove godine zaradio 123,4 milijuna funta, što je 30 posto više nego lani. Samo od komercijalnih aktivnosti zaradili su 65,8 milijuna funta, što je 37,7 posto više nego protekle godine. Odlične su i brojke profita. U prva tri mjeseca profit prije oporezivanja je 44,9 milijuna funta.

– Još jednom se potvrdilo da je Premier liga najpopularnija na svijetu – kazao je Woodward naglasivši još jedan detalj.

– Posebno nas raduje uspon naših mladih igrača poniklih u klupskoj akademiji. Tri igrača iz početnog sastava Jesse Lingard, Marcus Rashford i Cameron Borthwick-Jackson su igrači iz naše akademije.

Kolo prije kraja engleskog prvenstva ManU se nalazi na petom mjestu sa 63 boda, dva boda manje od gradskog suparnika Cityja koji drži četvrtu poziciju, posljednju koja osigurava kvalifikacije za Ligu prvaka. United će u nedjelju dočekati Bournemourth, dok City gostuje kod Swansea Cityja. ManU još očekuje finale FA kupa protiv Crystal Palacea 21. svibnja.

>> Slaven Bilić pravi je trener za Manchester!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije