Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI PORAZ ZAREDOM

Manchester City velikim kiksom omogućio Liverpoolu da preuzme prvo mjesto

Premier League - Wolverhampton Wanderers v Manchester City
HANNAH MCKAY/REUTERS
30.09.2023.
u 18:24

City je upisao drugi poraz u nizu i drugi poraz ovog tjedna. Prije nekoliko dana je poražen kod Newcastlea 0-1 u susretu Liga kupa. Isto tako, do ovog poraza imao je savršenih šest pobjeda u šest ligaških utakmica.

Najveće iznenađenje sedmog kola engleske Premier lige je poraz Manchester Cityja, nogometaši Wolverhamptona pred svojim su navijačima slavili 2-1.

City je time upisao drugi poraz u nizu i drugi poraz ovog tjedna. Prije nekoliko dana je poražen kod Newcastlea 0-1 u susretu Liga kupa. Isto tako, do ovog poraza imao je savršenih šest pobjeda u šest ligaških utakmica.

Wolverhampton je poveo u 13. minuti kada je vlastitu mrežu pogodio Ruben Dias. Izjednačio je City u 58. minuti kada je za 1-1 zabio Argentinac Julian Alvarez, ali kratko su gosti uživali na mogućem putu prema preokretu. U 66. minuti je južnokorejski nogometaš Hee-Chan pogodio za 2-1 nakon nekoliko pogrešaka u nizu gostujuće obrane.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je za goste iz Manchestera do 65. minute, dok je Joško Gvardiol tijekom cijele utakmice ostao na gostujućoj klupi za pričuve.

U ovom kolu je izgubio i drugi mančesterski klub. Crystal Palace je na Old Traffordu slavio 1-0 odličnim volej udarcem Andersena u 25. minuti. Inače, ovog tjedna su na istom mjestu ovi klubovi igrali dvoboj Liga kupa i tada je Manchester United bio uvjerljiv uz pobjedu 3-0.

Arsenal je vrlo jednostavno slomio Bournemouth u gostima gdje je pobijedio 3-0. Nakon prvih 45 minuta Arsenal je imao dva gola prednosti nakon pogodaka Sake u 17. i Odegaarda iz jedanaesterca u 44. minuti. U nastavku, iz novog jedanaesterca, za 3-0 je gol dao Havertz, dok je sve zaključeno kada je White u nadoknadi postavio konačnih 4-0. Ovom pobjedom Arsenal je došao na drugo mjesto ljestvice, bod iza Manchester Cityja.

Newcastle je pobijedio Burnley 2-0 golovima Almirona u prvom i Isaka s bijele točke u drugom poluvremenu, dok je premijernu pobjedu u sezoni upisao novi prvoligaš Luton koji je slavio kod Evertona 2-1. Strijelci za veliko slavlje Lutona bili su Lockyer i Morris.

Liverpool večeras igra protiv Tottenhama i pobjedom će preuzeti prvo mjesto na ljestvici.

U nedjelju se sastaju Nottingham Forest - Brentford, a posljednju utakmicu kola u ponedjeljak igraju Fulham - Chelsea.

Premier liga, 7. kolo:

Bournemouth - Arsenal 0-4 (Saka 17, Odegaard 44-11m, Havertz 53-11m, White 90+4)

Everton - Luton 1-2 (Calvert-Lewin 41 / Lockyer 24, Morris 31)

Manchester United - Crystal Palace 0-1 (Andersen 25)

Newcastle - Burnley 2-0 (Almiron 14, Isak 76-11m)

West Ham - Sheffield United 2-0 (Bowen 24, Souček 37)

Wolverhampton - Manchester City 2-1 (Ruben Dias 13-ag, Hee-Chan 66 / Alvarez 58)

Aston Villa - Brighton 6-1 (Watkins 14, 21, 65, Estupinan 26-ag, Ramsey 85, Luiz 90+7 / Fati 50)

Tottenham - Liverpool (18.30 sati)

Standings provided by Sofascore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije