Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusanova

Mamić: Skupština HNS-a je 19. 4., ostalo su nelegalna okupljanja

Štimac Marković
Pixsell
16.02.2011.
u 14:33

Markovićeva strana neće doći na Štimčevu skupštinu u nedjelju jer je ne priznaje.

Četiri dana prije isteka roka za sazivanje skupštine koji je HNS-u postavio Igor Štimac skupivši 20. siječnja trećinu potpisa svih zastupnika, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Vlatko Marković sazvao je sjednicu Skupštine HNS-a!

Mamić: Što su tražili...

Skupština će se tako održati 19. travnja, bit će to redovna izvještajna sjednica Skupštine.

– Naravno, na toj će sjednici svi zastupnici imati mogućnost o svemu raspravljati, nezadovoljni skupštinari moći će pitati što ih muči i tražiti odgovore. HNS normalno funkcionira, svakodnevni se poslovi uredno obavljaju i nema nikakvog razloga za opstrukciju rada. Dio je zastupnika tražio da Marković sazove sjednicu Skupštine i on je to u roku i učinio. Što su željeli, dakle, to su i dobili – rekao je član IO HNS-a Zdravko Mamić.

Novinarima je podijeljeno priopćenje koje je potpisao Vlatko Marković, u kojem uz ostalo piše:

"Svi predlagatelji izvanredne skupštine HNS-a imali su rok za žalbu pred nadležnim upravnim tijelom. Taj je rok propušten i odluka o izboru predsjednika postala je pravomoćna. Pa se više ne može mijenjati izvan zakonskih okvira i procedura. Pravno je nasilje traženje izvanredne skupštine HNS-a, stoga sam sazvao redovnu skupštinu."

Nelegalna okupljanja

Naravno da Igora Štimca i njegovu ekipu neće zadovoljiti Markovićeva odluka, koja je, moramo to naglasiti, zakonski i pravno utemeljena. A o mogućem nedjeljnom okupljanju nezadovoljnika, Mamić kaže:

– Pozivam sve zastupnike da se odazovu na jednu jedinu važeću skupštinu, 19. travnja, te da se na njoj sučele argumenti i tko će imati većinu, neka vodi HNS! Pozivam sve da ne pribjegavaju nelegalnim okupljanjima, jer je i ova situacija naštetila nogometu – rekao je Mamić.

Na sjednici je bilo 11 članova IO (Marković, Mamić, Širić, Vićan, Čačija, Lucić, Uljan, Markulin, Bukvić, Merkaš i Križarić), izostali su Friščić, Kulušić, Soldatić, Brleković, Viđak i Čulo. Zadnja su petorica Štimčevi ljudi, koji su propustili i prvu sjednicu IO. Nastave li tako, trebalo bi im se zahvaliti i izabrati nove ljude.

Dosadašnjem glavnom tajniku, Zorislavu Srebriću, produžen je mandat do 2015. godine. Na javni natječaj, uza Srebrića, javio se još samo Vlado Šobota. No, nije imao nikakve šanse, IO je jednoglasno produžio mandat Srebriću. Čestitamo!

Komentara 23

VI
vina
16:13 16.02.2011.

Ako štimac ima većinu SKUPŠTINARA onda je časno i pošteno da Marković odstupi, nije se pošteno odupirati ako čovjek ima većinu,valjda živimo u demokraciji.

DU
dubrovnik2011
16:15 16.02.2011.

stimac ceka da mu brlekovic napise sto da kaze,buduci je on vrstan pravni strucnjak

BZ
Branko Zajec
15:22 16.02.2011.

Izgleda da HNS nije gubio vrijeme, već se detaljno pripremio za skupštinu. Pročitavši ovo obrazloženje koje je izgovorio Mamić, čini mi se da je HNS, apsolutno u pravu. No strpimo se malo do 19. o.mj. sve će biti jasnije. Za sada mi djeluje napor Štimca uzaludan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije