Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ispadanje iz LP-a

Mamić nije kriv samo zbog trenera već i Sammira

Zdravko Mamić, Sammir (1)
Foto: Ivo Cagalj/Pixsell
1/5
28.08.2013.
u 21:39

Europska liga: Ovakvi Sammir, Fernandes i Soudani mogu napasti svakoga

Zdravko Mamić posuo se pepelom, naime, priznao je da ga se može kriviti za izbor trenera. Onda je već jako puno kriv, ne samo zbog Jurčića nego i zbog svih koje je dovodio i mijenjao.

Tako se odlučio još više uplesti u rad Damira Krznara i brata si Zorana. Bio je na nekoliko treninga, pa i odlučio o nekoliko imena koja moraju igrati. Momčad je u Beču igrom pregazila Austriju, ali to nije bilo dovoljno za prolaz. No, osim što je priznao krivnju zbog odabira trenera, stariji Mamić morao bi priznati i još jednu veliku pogrešku. Sammir je njegov veliki grijeh.

Sve mu je opraštao

Taj dečko u Beču je pokazao da je sjajan igrač. Kad hoće, i dalje je vjerojatno najbolji igrač plavih. No, nije jasno kako mu se toleriralo sve što je radio, zašto ga se nije dovelo u red. Zašto je bio zaštićen kao medvjed dok su druge kažnjavali (Kramarić je potjeran iz prve momčadi jer je javno izrazio nezadovoljstvo zato što ne igra)?

Štitio ga je upravo Mamić. I Mamić je, a ne treneri, kriv što se ozlijeđeni Sammir pripremao na Hvaru i u Vodicama, što nije želio ostati tri tjedna kod somatopeda Peharca. I da je taj Sammir bio spreman, a mogao je biti, onda u Maksimiru Dinamo ne bi izgubio, onda ne bi sad čekao ždrijeb Europske lige u petak, gledao bi kuglice ždrijeba Lige prvaka.

Sammiru treba skinuti kapu za predstavu u Beču, sve je išlo preko njega, a on se borio kao u najboljim danima. Pokazao je svima nama da je velik igrač, ali to su ionako svi znali, kao što i znaju da je takav samo rijetko, kad se njemu hoće. I za to je kriv Mamić.

Sad kad traži novog trenera, kad u tom odabiru ne želi pogriješiti nego želi dovesti veliko nogometno ime, stranca – jer domaćima više ne vjeruje, onda bi morao i Sammira držati na uzici. Uostalom, veliko svjetsko trenersko ime i neće dopustiti neprikladno ponašanje igrača.

Soudani je najumorniji

Trener koji dođe dobit će zanimljivu momčad Dinama. Ovako raspoloženi Sammir, pa Junior Fernandes koji je i dosad igrao dobro, a sad su ga krenuli i golovi, sjajan je. Soudani je dosad briljirao, no on je i prilično umoran.

On nije imao godišnji odmor, nakon osvajanja portugalskog kupa došao je na potpis u Maksimir, pa dobio nekoliko dana za svadbu, malo kasnio na pripreme plavih. I jasno je da najumorniji. Sigurno mu nije pomogao ni mjesec u kojem je iz vjerskih razloga postio, ali igrača koji se tako drže vjerskih pravila mnogo je u svijetu i nemaju većih problema. OK, možda ranije dobiju grčeve na utakmici jer u organizam ne unose ni tekućinu.

Njih su trojica igrači s kojima se može napasti svakoga u Europskoj ligi, defenziva je slabija strana plavih, ali to je lakše naučiti nego stvoriti pravi napad. Stranac koji dođe dobit će zanimljiv bod u ruke, no tko zna kako će ploviti nemirnim hrvatskim vodama.

>>Ivanković: Ne bih vadio Soudanija iz igre

>>Joe kroz suze: Ovo mi je nakon Turske najteži poraz u karijeri

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije