Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REMI SA ZAGREBOM

Mamić: Ja sam krivac, to se nije moglo gledati

Zoran Mamić
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
25.08.2014.
u 09:00

– Kad su igrači željeli, onda je to bilo dobro, kad nije bilo želje, onda se to nije moglo gledati – rekao je Mamić.

Prvi prvenstveni pogrešni korak napravili su Dinamovi nogometaši remiziravši u Maksimiru sa Zagrebom 1:1 (1:0), ne iskoristivši tako posrtaje Rijeke i Hajduka. Dinamov trener Zoran Mamić uveo je u sastav čak osam(!) novih igrača u odnosu na okršaj s Petrolulom i još se jednom pokazalo da takvi eksperimenti jednostavno ne prolaze u ozbiljnim, natjecateljskim utakmicama, pa makar s druge strane bio tek prosječni sastav koji je kudikamo većom borbenošću i agresijom zasluženo dohvatio bod...

"Lako ćemo" pristup

Isključivi sam krivac za gubitak dvaju bodova, zato jer pri sastavljanju momčadi nisam ostao kod svoje prve ideje – rekao je Mamić, no odbio je argument da je imao previše promjena u momčadi:

– Ne, to nije razlog! Uostalom, odigrali smo dobrih 20-ak minuta, zabili smo gol i imali nekoliko šansi. A onda smo, opet, stali! Kad su igrači željeli, onda je to bilo dobro, kad nije bilo želje, onda se to nije moglo gledati. Pokušali smo se vratiti u nastavku, ali tako je to u nogometu, lopta pamti loše postupke i onda neće u gol, iako smo u tom drugom dijelu imali nekoliko prilika – pričao je rezignirani Mamić.

Jeste li ljutiti na neke igrače? Primjerice, na Soudanija...

– Ima ih nekoliko s kojima ću posebno razgovarati, ali ih neću sad imenovati...

Podatak da je Dinamo napravio čak devet prekršaja manje od Zagreba (14:23), dovoljno govori o "lako ćemo" pristupu. I da nije bilo agresivnog Ognjena Vukojevića, ta bi statistika bila još poraznija za plave! Šetnjom se ne može do bodova, a upravo je tako većina "dinamovaca" nakanila odraditi utakmicu s gradskim suparnikom.

Tri kapetana na tribini

Čudilo je, nadalje, i zašto je Eduardo bio kapetan (na tribini su bili kapetani Šimunić, Antolić i Ademi!), uz "žive" Vukojevića i Čopa?

– Prije Vukojevićeva dolaska odlučio sam da je Eduardo četvrti kapetan – objasnio je Mamić.

Dinamo je poveo pogotkom Ibaneza iz "slobodnjaka" sa 20-ak metara, izjednačio je prekrasnim lob-udarcem sa 30-ak metara sve bolji Valentino Stepčić, iskoristivši pogrešku Goncala, koji je igrao srednjeg braniča i visoki izlazak Eduarda s vrata. Zanimljivo, umalo su Goncalo i Ibanez svladali svoga vratara, a sličan je pokušaj zabijanja autogola s druge strane imao i Jurendić...

– Bilo je teško, imali smo i dosta sreće – govorio je predsjednik i trener Zagreba Dražen Medić, ne spominjući 57. minutu, kad je Boban pao u 16-ercu plavih nakon dvoboja sa Sigalijem.

>> Zagreb do boda na Maksimiru, Mamić ostao u nevjerici

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije