Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO Pred novinarima se pojavio Zdravko Mamić i dao treneru potporu uoči važnih jesenskih utakmica

Mamić: Dok smo prvi, Tanac nema brige

18.11.2008.
u 16:41

Uoči derbija na Kantridi očekivalo se da će u Maksimiru trener Branko Ivanković opet najaviti dobru igru svoje momčadi, no pred novinare je iznenada došao Zdravko Mamić i rekao:

- Oko nas je stvorena situacija da se stalno nekoga smjenjuje i otpisuje pa sam došao nešto reći o toj temi. Svih ovih godina koliko sam u klubu, ni jedan igrač i trener nisu napustili Maksimir s “repovima”, nitko još po odlasku nije govorio protiv kluba. Međutim, nitko iz kluba nije dosad dao ni jednu jedinu izjavu kojom se dovodi u pitanje povjerenje treneru Branku Ivankoviću. Rečeno je, to ću i sad ponoviti pred Ivankovićem, da smo nezadovoljni igrom i izgledom momčadi, to smo rekli i treneru. Znam da je Ivanković vrlo osjetljiv, ali ako je zaslužio silne pohvale za dosadašnji rad, onda danas mora primiti i medijsku kritiku, kao i kritiku čelnih ljudi kluba. Uostalom, trener je i meni priznao da nije zadovoljan igrom, a jasno je zašto u medijima drukčije govori - pričao je Mamić.

Na Kantridi bez Moralesa


Dinamo će u srijedu na Kantridi biti bez Pedra Moralesa, koji će u Villarealu igrati za Čile protiv Španjolske. Neće biti ni kartoniranih Lovrena i Hrgovića, kao ni ozlijeđenog Carlosa. Kakav Dinamo možemo očekivati na Kantridi nakon bljedila u Vinkovcima?
- Sjajan! Protiv Rijeke ćemo zablistati - ironično je rekao trener, pomalo ljutit zbog pitanja. (pj)


Najbolji uvjeti i igrači
Ivanković je sve mirno slušao, a Mamić je nastavio:

- Trener ima najbolje uvjete u Hrvatskoj, najbolje igrače u Hrvatskoj i ciljevi se znaju. Ništa se u našim odnosima nije promijenilo od prvog dana njegova povratka u klub, tražimo da momčad iz dana u dan izgleda sve bolje i taj će zahtjev uvijek biti pred trenerom. Nije to ništa alarmantno ni neobično, niti nekakav znak da je trener pred smjenom.

U slučaju poraza na Kantridi, hoće li Ivanković i dalje biti trener?

- Da! Sve dok se ne kompromitira položaj na prvenstvenoj ljestvici, trener ne mora biti zabrinut.

Je li jedan od Dinamovih problema u visokim igračkim ugovorima? Predobro im je, nisu “gladni”...

- Ugovori su takvi kakvi jesu i ne možemo ih mijenjati. A i ne mislim da je problem u tome, u Vinkovcima, naime, nisam vidio ni jednog igrača koji se “vukao” terenom, koji nije htio. Međutim, naglasit ću i ovo: nikad, ali baš nikad u Dinamovoj povijesti, igrači nisu kontinuirano više zarađivali bez posebnog stresa! Klub tretira igrače, trenere i zaposlenike na europski način, logično, jer imamo europske ciljeve. Ili će Dinamo biti ozbiljna europska priča, ili nas neće biti - kaže Mamić i objašnjava:

- Čistačica u našem klubu zarađuje između 4000 i 5000 kuna, kao i znanstvenici u Ministarstvima. A igrači zarade između 200 i 300 takvih godišnjih plaća! I zato imamo pravo tražiti od trenera i igrača vrhunac na svakoj utakmici, ne zanimaju nas opravdanja “nisam kakio”, ili “nisam piškio”. I sve je ovo kamilica u odnosu na ono što trenera i igrače čeka na proljeće, tek će onda vidjeti što je pritisak! Misiju u Dinamu ne želim završiti kao gubitnik, a bude li tako, onda će moj život biti promašen.

A trener ima našu punu potporu: dali smo mu četverogodišnji ugovor, najbolju plaću i slobodne ruke za odstrel bilo kojeg igrača! Što bismo trebali više napraviti da bismo dokazali povjerenje treneru - retorički se upitao Mamić.

Ivanković: Kriv sam!
A na upit koliko je njegove krivnje u lošoj igri momčadi, Ivanković je rekao:

- Kriv sam! Apslutno je da sam prvi u lancu odgovornosti. Ali, za loše igre ima subjektivnih i objektivnih razloga - rekao je trener.

Na kraju je Mamić dodao:

- Financijska je kriza opasna i u sljedećim će godinama biti najvažnije da klub funkcionira. Bit će u Hrvatskoj dobrih igrača koji će se moći dovesti za “kikiriki”, ali nitko neće imati taj “kikiriki”. Stoga i ne znam u kojem ćemo smjeru krenuti ove zime u građenju momčadi...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije