Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gradski derbi

Mamić: Cvitanović, Krznar i ja borimo se za ulazak u momčad

Zoran Mamić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
07.03.2015.
u 09:10

Nijedan današnji igrač plavih u dresu Dinama nije zabio gol Zagrebu

Broj ozlijeđenih igrača Dinama stalno raste. Sad se na tom popisu našao i Domagoj Pavičić: tek što se nametnuo Zokiju Mamiću, otišao je u ambulantu.

– Mislim da ga neće biti mjesec i pol dana, ima rupturu mišića u kuku. Takva se ozljeda događa jednom u 50 godina – kazao je Zoran Mamić koji ne može računati na suspendiranog Husejinovića, ozlijeđene Pivarića, Musu, Antolića, Soudanija te kartonirane Pinta i Sigalija.

Medić: Ne sprdajte se

Krznar, Cvitanović i ja borimo se za ulazak u momčad – uz smiješak kaže Zoki.

Zagreb je jedini klub kojega Dinamo u HNL-u ove sezone nije pobijedio.

– Ma nisu nam oni crne mačke, mi nismo bili u pravom ritmu. Postoji razlika u kvaliteti, ali treba trke, truda i agresivnosti da bi ta kvaliteta koju imamo došla do izražaja. Zagreb je imao dva teška domaća poraza, ali nemojmo zaboraviti da je nakon 0:6 s Lokomotivom otišao u Zadar i pobijedio.

To je istaknuo i Dražen Medić, predsjednik i trener Zagreba. Nije bio raspoložen za šalu, nije mu se svidjelo pitanje bi li, nakon 0:6 i 0:4 s Lokomotivom i Osijekom, poraz 0:2 od Dinama bio momčadski napredak.

– Lako se sprdati i isticati te poraze, a nikome nije zanimljivo što smo pobijedili Zadar u Stanovima nakon 16 godina. A u tom periodu ovdje su igrali igrači kao Mandžukić, Ibričić i mnogo drugih velikih imena. Ta dva poraza kod nas nisu ništa promijenila, takva smo momčad – možemo svakoga pobijediti, ali od svakoga i izgubiti – rekao je Medić.

Nema devetorice od jeseni

Puno toga će ovisiti o Dinamu iako su i plavi ćudljivi (doduše u HNL-u nemaju poraza) pa igraju toplo-hladno. Što možda i ne treba čuditi s obzirom na (pre)veliku fluktuaciju u momčadi. U odnosu na dvije utakmice sa Zagrebom ove sezone (1:1 i 0:0) čak šest igrača Dinama više nije u prvoj momčadi (Boras, Ibanez, Andrijašević, Brozović, Čop i Wilson), a još trojica neće konkurirati za utakmicu (Pinto i Sigali jer imaju kartone, a Soudani je ozlijeđen). Toliko promjena u momčadi ne bi lako podnijela nijedna momčad.

U obje utakmice igrali su samo Eduardo, Henriquez, Machado, Sigali i Soudani, ali samo je vratar Eduardo odradio svih 180 minuta. Kuriozitet je da nijedan aktualni igrač Dinama u dresu maksimirskog kluba nije zabio Zagrebu. Doduše, Zagrebu su zabijali Vukojević, ali za Slaven Belupo, te Pjaca i Antolić (i Boras koji je sad u B momčadi plavih) za Lokomotivu. Danas bi na svojoj poziciji, desnom beku, za plave trebao zaigrati Rumunj Matel jer nema Pinta.

>> Fernandes: Ne bojim se startova, volio bih na Copa Americu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije