Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORICA - VARAŽDIN

Maloča: 'Igramo doma, favoriti smo, imamo kvalitetu biti u top četiri'

Varaždin: NK Varaždin protiv HNK Gorice u 10. kolu Prve HNL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
15.12.2023.
u 07:00

Kada podvučemo crtu, mogu biti zadovoljan i bodovima i kako je momčad reagirala na mene, dobro smo kliknuli, ali ima tu još jako puno prostora za napredak. Pokazujemo kapacitete i moramo se održati na toj razini – rekao je trener Dinko Jeličić

Posljednje, 19. kolo HNL-a ove godine otvorit će danas susret Gorice i Varaždina (17 sati). Gorica je trenutačno četvrta momčad prvenstvene tablice, a Varaždin je osmi. Susret je najavio trener domaćima Dinko Jeličić.

Borba za Europu

– Malo smo oslabljeni zbog kartona, nema Mrzljaka, Jurića i Krizmanića, a Ndockyt i Majstorović ozlijeđeni su od prije. Imamo rjeđi kadar, ali momci rade, imamo širinu. Odradit ćemo utakmicu na tragu cijele polusezone – rekao je Jeličić pa se osvrnuo na kolegu sa suprotne strane. Nakon što je Mario Kovačević zbog zdravstvenih problema morao napustiti klub, zamijenio ga je sportski direktor Varaždina Nikola Šafarić.

GALERIJA Dinamo srušio Ballkani i osigurao Europsko proljeće

Varaždin: NK Varaždin protiv HNK Gorice u 10. kolu Prve HNL
1/21

– On je bio dio stožera, nema velikih razlika, povezali su neke rezultate. Čeka nas vrlo zahtjevna utakmica. Varaždin je u kadrovskom dijelu dobro posložen, vratio im se i Brodić. Čeka nas kratak period prije proljetnog dijela sezone, a imamo i raniju utakmicu protiv Rijeke. Odradit ćemo u Zagrebu oko dva tjedna pa na pripreme vjerojatno otići u Medulin. Čeka nas težak raspored s protivnicima iz gornjeg dijela tablice. Moramo taj period dobro iskoristiti da se fizički spremimo za razinu koja će biti potrebna da odradimo utakmice kvalitetno, pogotovo u tom prvom dijelu. No, kada podvučemo crtu, mogu biti zadovoljan i bodovima i kako je momčad reagirala na mene, dobro smo kliknuli, ali ima tu još jako puno prostora za napredak. Pokazujemo kapacitete i moramo se održati na toj razini – zaključio je Jeličić.

Na utakmicu s Varaždinom i kraj polusezone osvrnuo se i Mario Maloča:

– Mislim da smo favoriti, igramo doma. Kad sam dolazio, nismo planirali da ćemo biti ovako visoko, ali pokazali smo kvalitetu, nivo igre koji držimo cijelu polusezonu. Na četvrtom smo mjestu, imamo određenu prednost ispred Osijeka s utakmicom manje, bit će borba za Europu do kraja sezone. No najbitnija nam je ta utakmica protiv Varaždina. Ova momčad ima kvalitetu da bude među top četiri.

VEZANI ČLANCI:

Na visokom su nivou

Zanimljivo, upravo je Gorica momčad protiv koje je Varaždin ostvario posljednju pobjedu u ovom prvenstvu, bilo je to 30. rujna. Momčad iz Turopolja u gornjem je dijelu tablice unatoč tome.

– Gorica nije iznenađenje. Prošle je godine imala pad i ako uzmemo drugi dio lanjske sezone i sada prvi dio ove sezone, praktički cijelu godinu igra na visokom nivou. Imaju stabilnost, glavu i rep, odrađuju 90 minuta na visokom nivou. Njihov trener radi odlične stvari, igrači ga dobro slijede, tako da nas čeka zahtjevna utakmica – rekao je Šafarić i dodao:

– Maksimalno ih respektiramo, znamo gdje imamo svoje šanse, radit ćemo na tome i pokušat ćemo im napraviti puno problema.

VIDEO Navijači Hajduka dobili tužbu protiv Zdravka Mamića, mora im platiti odštetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije