Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI KAPETAN

Maloča dobio gromoglasan pljesak na Poljudu: 'Hajduk je favorit za naslov. Najbolje izgledaju'

Hajduk na Poljudu pobijedio Goricu 3:0
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
03.12.2023.
u 08:30

"Ovo što sam doživio je predivno, satisfakcija za osam godina koje sam proveo ovdje. Kad sam odlazio, otišao sam na mala vrata. Ovaj će mi pljesak ostati za cijeli život", rekao je Mario Maloča (34) nakon utakmice protiv svog bivšeg kluba

Hajduk je u 17. kolu HNL-a stigao do svoje sedme pobjede u nizu porazivši na Poljudu NK Goricu rezultatom 3:0. Ovo je bijelima bila posljednja utakmica na domaćem terenu u prvome dijelu sezone, a prvo osvajanje naslova jesenskog prvaka nakon čak 19 godina, golovima su ovjekovječili Leon Dajaku, Emir Sahiti i Mihael Žaper svojim prvijencem u hajdučkom dresu.

Domaća momčad uistinu se dominantno predstavila tijekom cijele utakmice te zasluženo došla do tri boda. Sedma pobjeda nakon dolaska Mislava Karoglana dovela je Hajduk na sedam bodova odmaka od Rijeke (ima utakmicu manje od Hajduka) i čak 12 od Dinama (ima tri utakmice manje od Hajduka).

GALERIJA Hajduk pobijedio Goricu (3:0) i postao jesenski prvak HNL-a

Hajduk na Poljudu pobijedio Goricu 3:0
1/8

Također, bijeli statistički imaju najbolju obranu u HNL-u s primljenih devet golova. Sinoćnjim su pogotcima potisnuli Goricu na drugo mjesto. U toj se obrani nalazi i Mario Maloča (34), bivši kapetan Hajduka i miljenik splitskih navijača koji je su bijelom dresu osvojio dva kupa. Tribine su mu i večeras pljeskale nakon utakmice.

"Hajduk je dominirao... Nismo bili pravi, nismo stvorili nijednu šansu. Idemo dalje, ovo nas ne smije poremetiti. Ovo nam je škola, imamo mladih igrača. Nisu puno igrali u ovakvoj atmosferi. Mi smo Hajduka pobijedili kući, oni nas na Poljudu. Trener Karoglan očito ima neku kemiju s igračima, puno bolje izgledaju. Imaju novu energiju koju nisu imali u našoj prvoj utakmici", rekao je Maloča.

VEZANI ČLANCI:

"Ovo što sam doživio je predivno, satisfakcija za osam godina koje sam proveo ovdje. Kad sam odlazio, otišao sam na mala vrata. Ovaj će mi pljesak ostati za cijeli život. Moram pohvaliti predsjednika Črnka i upravu. Nisu radili neki poseban problem. Sve je to izvučeno iz konteksta", kazao je o pljesku navijača na Poljudu.

"Ja želim pobijediti svaku utakmicu s Goricom, a nakon utakmice se sve zna. Hajduk je glavni kandidat za naslov. Sedam utakmica, sedam pobjeda s novim trenerom. Prvenstvo je dugo, ali ako ovako nastave... Izgledaju najbolje", zaključio je Maloča.

VIDEO Prosinečki o Hajduku: 'Igrači imaju veliki pritisak. Tih 18 godina neosvajanja. Treba pobjeđivati, a Dinamo je na to navikao'

Komentara 1

Avatar Dalmatinac1911th_4
Dalmatinac1911th_4
12:12 03.12.2023.

Bravo Maloča! Livaja bog nogometa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije