Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN Španjolske

Maldonado pobijedio pa spašavao obitelj iz vatre

Požar formula (1)
Foto: Reuters
1/12
13.05.2012.
u 15:56

Pastor Maldonado pobjednik je Velike nagrade Španjolske, pete ovosezonske utrke Svjetskog prvenstva u formuli 1 koja je vožena u Barceloni

Pastoru Maldonadu se savršen dan, naljepši u životu, pretvorio u dramu spašavanja obitelji iz požara! Iz plamtećeg je boksa Williamsa nakon utrke, umjesto slavlja prve pobjede u karijeri, on iznosio svog nećaka kako mali Venecuelanac ne bi izgorio. Uzrok požara do nedjelje navečer nije bio poznat, no sumnjalo se da je eksplodirao KERS na bolidu Brune Senne, koji se sudario s Michaelom Schumacherom, za što ga je sedmerostruki prvak počastio "epitetom" - Idiot. U požaru je ozlijeđeno 16 osoba, tri su zadržane u bolnici, no nekim čudom nitko nije zadobio i teže ozlijede.

Pobjedom Pastora Maldonada, prvi puta u 29 godina, od 1983., sezona je počela s pet različitih pobjednika. Ranije su slavili Button, Alonso, Rosberg i Vettel.

– Ovo je prekrasan dan, najljepši u životu. Evo me! Imao sam sjajne kvalifikacije, dobru taktiku, izabrao gume kako je trebalo. Fernando Alonso je imao bolji start, ali nisam odustao odmah na prvom zavoju kad me prešao. Uspio sam ga proći kroz bokseve – kazao je Maldonado, vozač Williamsa koji je čekao pobjedu od Montoye u Brazilu 2004.

U pet ovosezonskih utrka Maldonado je peti različiti pobjednik. Svjetski prvak Sebastian Vettel bio je tek šesti. Usto, on je prvi Venecuelanac koji je pobijedio u formuli 1 te sada 24 zemalje imaju pobjednike u Svjetskom prvenstvu.

Fernando Alonso krenuo je drugi i završio na istom mjestu.

– Krenuo sam odlično, imao sam bolju stranu. ali kasnije je bilo gusto. Do zadnjeg zavoja opet sam ga stiskao. Mučio sam se s autom, biolid se počeo ponašati čudno. Bez obzira Drugi doma je super, s obzirom kako smo krenuli – dodao je Alonso.

– Katastrofa, trebao sam pobijediti, zato sam došao ovdje. No, kako ću kad sam spor? Očito smo napravili krivu taktiku, uzeo krive gume. Da je bilo još par krugova, nadoknadio sam 20 sekunde možda sam mogao ja dogurati do prvog mjesta. Drugi podij zaredom. Ali, što mi to vrijedi, kad svaki puta kad dobijem šansu, onda je ispustim. Čekam Monako, tamo je uvijek druga priča – kazao je Kimi.

Rezultati VN Španjolske: 1. Maldonado (Williams), 2. Alonso (Ferrari), 3. Raikkonen (Lotus);

Poredak vozača: 1. Vettel i Alonso po 61 bod, 3. Hamilton 53...

 

Ključne riječi

Komentara 1

KF
KING FUY ANTIFAŠIZAM
16:34 13.05.2012.

ove godine je formula 1 najneizvjesniji sport, konačno tamo gdje joj je i mjesto. nadam se da će sve veći broj Hrvata voljeti svemirsku tehnologiju umjesto cajki i preglupih političara s ovo dvoje navedenih, zaostatak može za svijetom biti samoo veći, a sa F1 i učenjem tehnologija primjenjenih u njoj samo bliže tehničkim maksimumima civilizacije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije