Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borilački sportovi

Maldonado dao obećanje: Protiv Miočića ćete gledati krvavi i nasilni rat!

Stipe Miočić
Fight Site
08.05.2014.
u 18:42

"Vjerujem da u boksačkim razmjenama s male distance imam prednost. Također sam bolji u BJJ-u od Stipe, ali mi nikako nije cilj naći se na parteru u donjoj poziciji"

"Upravo sam čuo za to da se borim protiv Miočića. Moj menadžer Alex Davis me nazvao i pitao me hoću li prihvatiti ovu borbu. Rekao sam mu da se želim boriti", izjavio je Fabio Maldonado u intervjuu za MMA Fighting.

Ovaj zanimljivi Brazilac hrvatskoj publici je poznat još iz dvoboja protiv Igora Pokrajca. "The Duke" je taj meč dobio iako ga je bivši profesionalni boksač dobrano namučio kroz tri runde krvavog dvoboja. Sada ćemo Maldonada gledati protiv još jednog borca hrvatske krvi - Stipe Miočića. Ljubitelji MMA-ja su primijetili kako je Maldonado u normalnim okolnostima poluteškaš, no vrlo je rado uskočio u okršaj sa 108 kilograma teškim teškaškim "contenderom".

"Trenutačno imam 103 kilograma pa težina nije problem. Problem je tajming u ovom trenutku. Miočić je sam vrh UFC-a sa sjajnim hrvanjem i vrhunskim boksom. Idealno bi bilo da imam još tri tjedna više za pripremu, ali u ovom sportu nekada ne možete birati. Prihvatit ću svaku priliku koja mi se nudi", poručio je Maldonado.

Čini se kako se "Caipira de Aço", kako ga nazivaju, odlučio iskupiti UFC-u zbog malog popusta koji je imao na početku UFC karijere. Brazilac je, naime, nakon uvodne pobjede protiv Jamesa McSweeneyja, ubilježio tri poraza zaredom. Najprije je izgubio od Kingsburyja, zatim od Pokrajca, a na koncu i od izazivača Teixeire. No, UFC-u mu unatoč neugodnom nizu nije dao otkaz nego mu je pružio još jednu priliku. Maldonado ju je objeručke iskoristitio te je u nizu svladao Holleta, Beltrana i Villantea. Sada je uskočio protiv Miočića i to u teškoj kategoriji.

"Moja posljednja borba prije potpisa za UFC je bila u teškoj kategoriji. Već sam se borio među teškašima kada sam nastupao u Brazilu. No, sada sam puno bolji u fizičkom smislu nego onda. Ne zanimaju me sitnice poput težine i slično", objašnjava Brazilac i dodaje kako smatra da je u boksačkom dijelu priče konkretniji i kvalitetniji od našeg Stipe.

"Vjerujem da u boksačkim razmjenama s male distance imam prednost. Također sam bolji u BJJ-u od Stipe, ali mi nikako nije cilj naći se na parteru u donjoj poziciji. Miočić je veći od mene. Nemam problema s parterom, no to ipak nije moje područje. Ukupno gledajući, Stipe je u svakom smislu puno bolji od Giana Villantea."

Težina nije jedini problem za Maldonada. Kako se radi o glavnom meču večeri, Brazilac je prisiljen trenirati za meč na pet rundi. Ipak, pritisak pobjede je na Miočiću. On u ovom dvoboju nema što izgubiti.

"Nije istina. I ja osjećam pritisak. Ne možete tek tako računati da ćete svaki put pružiti atraktivnu borbu. Moj cilj je  ući u borilište i pobijediti. Moram svladati Miočića. Vjerujem da fanovi do sada nisu vidjeli ono što ja zapravo mogu pružiti pa se nadam da će se to dogoditi protiv Stipe", kaže Brazilac i dodaje:

"Pokušat ću ga nokautirati. Ono što mogu sigurno obećati fanovima jest da će se raditi o krvavoj i nasilnoj borbi. Ne mogu obećati pobjedu jer se u  kavezu svašta može dogoditi, no dat ću sve od sebe."

Dvoboj Miočić vs Maldonado je zakazan za 1. lipanj te će to biti sedmi meč za Hrvata među borilačkom elitom. Miočić je do sada ubilježio pet pobjeda i tek jedan poraz, a svladao je imena poput Del Rosarija, Nelsona i Gonzage. Dvoboj protiv Juniora dos Santosa trebao mu je osigurati status potencijalnog izazivača, no nakon ozljede Cigana na taj će meč ipak trebati pričekati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije