Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ostaje u Njemačkoj

Maksimiru se smiješi dobra zarada: Olmo potpisao ugovor i Plavima u džep stavio milijune

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group A - Spain v Norway
Foto: JON NAZCA/REUTERS
1/3
01.06.2023.
u 12:29

Španjolac je iz Zagreba u Leipzig otišao 2020. za 29 milijuna eura. Ukoliko ga Nijemci prodaju za 70 milijuna, Dinamo će imati pravo na 20 posto od razlike, to jest nešto više od 8 milijuna eura za razliku od oko 200 tisuća koliko bi dobili da se odlučio ne sklopiti novi ugovor

Dinamu se smiješi dobra zarada. Naime, nakon niza nagađanja o neproduljenju ugovora Danija Olma s Leipzigom i transferom u Španjolsku, bivši igrač Plavih ipak je odlučio ostati u Njemačkoj i prije isteka aktualnog krajem sljedeće sezone, sklopiti novi ugovor do 2027. godine.

Leipzig je po aktualnom ugovoru za Olma mogao dobiti oko 30 milijuna eura, a novi ugovor ima odštetnu klauzulu koja bi trebala sezati do 70 milijuna eura što bi značilo da će Nijemci imati preko 40 milijuna eura zarade.

GALERIJA Borussia u posljednjem kolu Bundeslige izgubila dugo čekani naslov

UEFA Euro 2024 Qualifier - Group A - Spain v Norway
1/19

Neće od ovog profitirati samo Leipzig, već i Dinamo. Hrvatski prvak prema ugovoru ima pravo na 20 posto profita od idućeg Olmovog transfera. Španjolac je iz Zagreba u Leipzig otišao 2020. za 29 milijuna eura. Ukoliko ga Nijemci prodaju za 70 milijuna, Dinamo će imati pravo na 20 posto od razlike, to jest nešto više od 8 milijuna eura.

VEZANI ČLANCI:

Komentara 2

Avatar mrIvan
mrIvan
23:09 01.06.2023.

Ma nitko neće - nema pojma. Ti si u pravu - Livaja je najbolji.

Avatar southman
southman
17:36 01.06.2023.

A tko ce ha kupiti ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije