Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPCIJE U NAPADU

Maksimir u nedoumici: Beljo ponovno zanimljiv Dinamu, ali je i skup

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
19.11.2023.
u 07:00

Na početku se Beljo odlično snašao u novom klubu, no nakon promjene trenera u drugom je planu i sad minutažu dobiva na kapaljku. Zbog toga se (isprva) nije našao na popisu izbornika Dalića za utakmice s Latvijom i Armenijom pa ni na popisu izbornika mlade reprezentacije Dragana Skočića

Bruno Petković uskoro će biti spreman, a jasno je kolika je njegova važnost za igru Dinama. I dok plavi iščekuju da se on posve vrati na teren, da uđe u pravu formu, jasno je da plavi, dok ga nema, nemaju odgovarajuću zamjenu. Isprobao je trener Sergej Jakirović razne opcije, davao je priliku Josipu Drmiću, Mahiru Emreliju i Sandru Kulenoviću, ali se ne može reći da je netko od njih postao prva zamjena za Petkovića.

Vratio se i Deni Jurić

Dinamo je u petak gostovao u Babinoj Gredi, tamo je stigao kako bi uveličao proslavu stote godišnjice NK Šokadije. Napunili su plavi mrežu lokalnog kluba nedaleko od Slavonskog Broda, slavili s 9:0. Bio je to dobar trening za igrače Sergeja Jakirovića.

GALERIJA Dinamo i Rijeka bez pobjednika na Rujevici. Jakirović je preživio, ali nije još 'plave' izveo iz krize

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije
1/22

– Našim je dečkima ovo dobro došlo da se malo istrče, sve su profesionalno odradili. Bitno je da se nitko nije ozlijedio i da smo razveselili gledatelje – kazao je nakon utakmice Jakirović.

Nije to bio samo dobar trkački nego i pucački trener i, kad bi se moglo suditi po raspoloženosti napadača protiv niželigaša, Jakirović ne bi imao brige. Drmić je zabio tri pogotka, u strijelce su se upisali Halilović s dva pogotka te Kaneko, Jurić, Marin i Kulenović. Dakle, svi napadači, Drmić, Kulenović pa i Deni Jurić postigli su pogotke (Emreli je u reprezentaciji Azerbajdžana), pridodali su se i inače ofenzivni Kaneko i Marin, tek je veznjak Halilović zabijao, a da nije ofenzivac. Da, istaknuo se i Ljubičić koji je upisao čak pet asistencija. Iako je lijepo nazabijati se niželigašu, to je ipak drukčija priča od one na prvoligaškim ili europskim travnjacima.

Tako, primjerice, Drmića nije bio protiv Rijeke ni u zapisniku susreta, igrao je Kulenović i valja priznati da je odigrao dobru utakmicu iako nije bio strijelac. Lijepo je vidjeti da se vratio Deni Jurić, dugo ga nije bilo, no na posudbama u Gorici i Rijeci nije se naigrao, mučila ga je i ozljeda i možda Jakirović i u njemu dobije još jednu napadačku opciju.

VEZANI ČLANCI:

Pa ipak, koliko znamo, plavi ipak u svojim razmišljanjima o pojačanjima razmišljaju i o napadaču. Zna se da u svojim nacrtima imaju dovođenje još jednog vratara, da bi svakako željeli lijevog beka, pa i još jedno krilo, ali i da im treba napadač, klasična špica.

Ponovno se oko Maksimira priča o jednom napadaču koji je plavima "pobjegao" iz Osijeka u Augsburg koji je za mladog napadača platio tri milijuna eura, Dion Drena Beljo sam je izabrao odlazak u Bundesligu. Na početku se Beljo odlično snašao u novom klubu, no nakon promjene trenera u drugom je planu i sad minutažu dobiva na kapaljku. Zbog toga se (isprva) nije našao na popisu izbornika Dalića za utakmice s Latvijom i Armenijom pa ni na popisu izbornika mlade reprezentacije Dragana Skočića. Ta promjena u Beljinu statusu očito je bio znak da bi ga se moglo dovesti u Maksimir.

VEZANI ČLANCI:

Vrijednost 6,5 milijuna eura

Tu ipak postoji jedan "mali" problem, a to je novac. Augsburg je Belju platio tri milijuna eura i sigurno ga ne bi za manje od toga pustili, a sigurno bi tražili i više od toga. Uostalom, po Transfermarktu mu je vrijednost porasla na 6,5 milijuna eura. Kad bi ga se moglo dovesti za tri milijuna, onda bi to bio dobar posao, iako ne znamo koliko je puna plava blagajna. Uvijek postoji mogućnost posudbe, s pravom otkupa, no plavi već imaju u svlačionici dva igrača koji su na posudbi i koje će, ako ih žele zadržati, moraju otkupiti. Gabriel Vidović je na posudbi iz Bayerna i trajno dovođenje koštalo bi oko četiri milijuna, dok bi za Kaneka trebalo izdvojiti 1,2 milijuna eura.

Kako se još spominju vratar, lijevi bek i krilo koje plavi traže po nogometnim tržištima, onda bi se ozbiljno ispraznila blagajna, ako u njoj uopće ima toliko novca.

VIDEO Preko 1000 hrvatskih navijača stiglo je u hladnu Rigu: 'Volim te Hrvatsko'

Komentara 3

PA
pajokola1
09:19 19.11.2023.

Ništa Kaneko, ništa Vidović ,ako mogu dovesti Belju to bi bilo super, samo opet ću ponoviti , za 5,5 miliona dovedete iz Osijeka Malenicu i Miereza , i za još toliko Pašalića iz Rijeke i Štigleca iz Gorice , ii sve ste riješili , Golmana, lijevog beka, krilo desno, napadača , : zamisli ovaj sastav Dinama: Malenica (Labrović) , Ristovski, Šutalo,Perić,Štiglec, Mišić,Baturina,Pašalić,Ademi (Ljubičić),Petković,Mierez(Beljo).....prvaci Hnl-a na lagano.

EJ
ejStef
10:12 19.11.2023.

Ma priče za malu djecu. Ova uprava ne zna nikoga kvalitetnog dovesti. Vidjet ćete, bit će isto ili gore nego ljeti... Uprava će za bagatelu prodati Baturinu, možda ode i Petković za još manje novce, a dovest će se netko tipa Bernauer ili još gori... Samo fotelje su interesantne, a onih skoro 60 mil. inkasiranih od prodaje ovo ljeto ionako više nema, pa vidite da se jedva skupi za plaće, a bonusi kasne. Uprava je pokazala i dokazala da je totalno destruktivna, ne vidim da se išta promijenilo što bi ukazivalo da će na zimu biti bolje... Dinamo je postao kanta za napucavanje u Europi, a niti u HNL im baš ne ide dobro, uprava je složila ekipu za grčevitu borbu za 4 mjesto. Da bi se nešto od ovog Dinama izrodilo, trebalo bi dovesti pojačanja, i to 3-4 kvalitetna igrača, za što nema šanse. Golman, stoper, bek, krilo, pa onda još jedno krilo, napadač...

BL
blackeder2022
12:44 19.11.2023.

Propala investicija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije