Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO POTVRĐENO

Makarskoj se isplatila titula europskog grada sporta, dobila je domaćinstvo velikog natjecanja

Makarska: Susret Hrvatske i Švedske u Trophy diviziji europskog Kupa nacija
Matko Begovic/PIXSELL
10.12.2023.
u 07:00

– Trenutačno izdvajamo osam posto proračuna za sport, a u Makarskoj djeluje više od trideset sportskih udruga – poručio je makarski gradonačelnik Zoran Paunović.

Rugby Europe objavio je kalendar nove sezone Europskog prvenstva ragbija 7 i službeno potvrdio veliku vijest za Hrvatsku: Makarska će biti domaćin turnira najviše, Championship divizije. Hrvatski su se ragbijaši, podsjetimo, prvi put u povijesti plasirali u najviši rang te će se u toj olimpijskoj varijanti ragbija nadmetati s europskim silama Irskom, Francuskom, Velikom Britanijom, Italijom...

A sad je potvrđeno da će to biti u Makarskoj, koja je u petak u Bruxellesu proglašena europskim gradom sporta za 2024. godinu! Igrat će se 7., 8. i 9. lipnja, i to 12 najboljih muških i ženskih reprezentacija Europe. Drugi turnir održat će se u Hamburgu 28., 29. i 30. lipnja, a najbolje reprezentacije nakon zbroja bodova s oba turnira ponijet će titulu europskog prvaka u ragbiju 7. Turnire nižeg ranga, Trophy divizije, ugostit će Zagreb od 14. do 16. lipnja te Budimpešta od 12. do 14. srpnja. A reprezentacije koje se natječu u najnižem rangu, Conference diviziji, igrat će u Beogradu od 7. do 9. lipnja i crnogorskom Baru 15. i 16. lipnja.

Makarska je na svečanosti koja se održala u Bruxellesu proglašena Europskim gradom sporta 2024. godine u kategoriji gradova do 25.000 stanovnika. Kriteriji za dobivanje titule bili su sportska infrastruktura, programi rekreacije i sporta namijenjeni građanima svih dobi i uzrasta, poticanje na bavljenje sportom, iskustvo organizacije prestižnih međunarodnih sportskih natjecanja, organizacija natjecateljskog sporta i klubova te financiranje sporta.

Trenutačno izdvajamo osam posto proračuna za sport, a u Makarskoj djeluje više od trideset sportskih udruga – poručio je makarski gradonačelnik Zoran Paunović.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije