Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hanžek

Majewski i Bailey dolaze na zagrebački miting!

'13.09.2011. Zagreb - Nakon Hanzekoviceva mitinga sportasi su se zabavili u zagrebackom klubu Gallery. Poljski kuglac Mazowiecki. Photo: Davor Visnjic/PIXSELL'
'Davor Visnjic/PIXSELL'
21.08.2012.
u 18:37

SUPERBRZI Bailey je na OI u Londonu istrčao najbrže vrijeme u povijesti kvalifikacija na OI i SP-ima (9,88). Bio je član štafete 4x100 metara.

Nakon Sandre Perković, potvrđen je dolazak na zagrebački miting (4. rujna) još jednog osvajača olimpijskog zlata iz Londona. U bacanju kugle nastupit će Poljak Tomas Majewski, koji je jedini uz Usaina Bolta obranio zlato iz Pekinga kada je riječ o atletskim disciplinama.

Poljak je uspio ono što su prije njega napravili Amerikanci Rose i O\'Brien – dvaput za redom na Igrama biti prvi.

No, rekord zagrebačkog mitinga bit će teško dostižan za sjajnog Poljaka, pogotovo jer je već kraj sezone. Christian Cantwell prije dvije godine bacio je kuglu 22,22 metra. Bez obzira na to što nema Usaina Bolta, utrka na 100 metara bit će i te kako zanimljiva. Dolazak je potvrdio Amerikanac Rayan Bailey, visok 1,93 metra, koji je nedavno pobijedio na mitingu Dijamantne lige u Stockholmu.

Bailey je izborio nastup u Londonu tako što je bio treći na američkim kvalifikacijama iza Gatlina i Gaya. U Londonu je u kvalifikacijama trčao 9,88 sekundi, što je najbrže u povijesti kvalifikacija ne samo na Igrama nego i na svjetskim prvenstvima. U Londonu je bio peti u finalu, s vremenom 9,88 sekundi.

Bio je i član američke štafete 4x100 metara koja je osvojila srebro.

Da bi istrčao novi rekord zagrebačkog mitinga, trebat će trčati svoj najbolji rezultat – 9,85 sekundi.

S tim vremenom lani je pobijedio Bolt. S novom stazom na stadionu Mladosti, koja bi trebala biti još brža, sve je moguće.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije