Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LE CHAMPIONNAT

Lyon pobijedio Toulouse 3:0 i preuzeo vrh francuske lige!

Lyon, Gourcuff
Foto: Reuters/Pixsell
11.01.2015.
u 20:37

Zabili su Lacazette (14., 27.) i Fekir (49.).

Nogometaši Lyona pobijedili su i u svojoj devetoj uzastopnoj utakmici pred svojim navijačima, a što im je najbolji start u posljednjih 14 godina, no ono što je još bitnije - preuzeli su tron Le Championnata. Pao je tako i Toulouse, bilo je sjajnih 3:0 na krcatom Gerlandu.

Da se Toulouse ne osjeća najbolje posljednjih tjedana potvrđuje podatak da su izgubili i osmi puta u posljednjih 11 utakmica. Ovoga puta "pokopao" ih je inspirirani Alexandre Lacazette koji je nepogrešivo zabijao u 14. i 27. minuti utakmice.

Francuski reprezentativac, koji je u stilu Gerrarda (barem za sada) vjeran samo jednom klubu, zabio je osam golova u posljednjih 11 utakmica.

>> Ocjene igrača, statistiku i prvenstvenu ljestvicu pogledajte na Goal.com

Već početkom drugog poluvremena, u 49. minuti, zabio je Fekir (na asistenciju Ghezzala) za 3:0 i bilo je jasno da "fešta" može početi.

Lyon je fantastično igrao u prošlom desetljeću kada je u razdoblju od 2001. do 2008. godine vladao francuskim klupskim nogometom, osvojio sedam naslova prvaka. Itekako će uzbudljivo biti ove sezone u Le Championnatu...

U susretu Nantesa i Metza nije bilo golova (0:0). Lyon s nova tri boda ima 42 boda, jedan više od drugoplasiranog Marseillea, a Toulouse je nastavio tonuti, pa je već na 15. mjestu sa 21 bodom. Nantes je šesti (31), a Metz je 17. (20).

REZULTATI:

Lyon - Toulouse 3:0
Nantes - Metz 0:0

>> Guingamp nanio velikom i bogatom PSG-u prvi poraz u prvenstvu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije