Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA SP

Modrić uoči Grčke: Udarci i provokacije su sastavni dio, moramo ostati mirni

Modrić i Dalić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/8
Autori: Hina, Vecernji list
08.11.2017.
u 19:58

- Bili bismo sretni da odigramo veliku utakmicu i da pobijedimo. Bilo bi super da ne primimo pogodak. Teško da će biti puno pogodaka, ali se nadam da će oni koji će pasti biti naši - rekao je Modrić.

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić odradili su konferenciju za novinare uoči sutrašnje utakmice s Grčkom na Maksimiru. Dalić i Modrić raduju se podršci navijača budući da je za sada prodano više od 28 tisuća ulaznica.

Veznjak europskog prvaka Real Madrida je naglasio kako vatrene očekuje tvrda, teška i borbena utakmica.

- Najvažnije je da ostanemo mirni i strpljivi, kao što smo igrali u Ukrajini. Bitno je da ne srljamo. Siguran sam da ćemo doći do prilika, a onda je važno da budemo koncentrirani u završnici i da ih iskoristimo.

Modrić nije želio nikoga posebno izdvajati kod Grka naglasivši kako je njihova najveća kvaliteta momčadska igra.

Modrić i Dalić
1/7

- Ne bi izdvajao pojedinice. Kompaktni su, igraju u velikim i dobrim klubovima. Imaju nekoliko nezgodnih igrača. ali ne bi izdvajao nikoga posebno - kazao je Modrić. 

Modrić je naglasio kako u susretima grčke reprezentacije nema mnogo golova, dodavši kaki bi bilo super da Hrvatska u četvrtak ne primi pogodak.

- Bili bismo sretni da odigramo veliku utakmicu i da pobijedimo. Bilo bi super da ne primimo pogodak. Teško da će biti puno pogodaka, ali se nadam da će oni koji će pasti biti naši.

Očekuje se da će Grčka u Zagrebu igrati bunker, a Modrić ima dosta iskustav u igri protiv takvih sastava u dresu Real Madrida.

- Jednostavnije je igrati kada se suparnik želi nadigravati. Ključ je biti strpljiv i igrati brzo i raditi višak jedan na jedan. Najbolje je igrati s brzim protokom lopte. Morat ćemo tako igrati ako želimo uspjeh.

Na pitanje kako podnosi silne batine koje dobije za vrijeme utakmice, Modrić se samo nasmijao.

- To je sastavni dio nogometa. Pokušavam se koncentrirati na igru, a provokacije i udarci su sastavni dio igre. Bitno je da te takve stvari ne izbace iz takta.

Naglasio je kako ne osjeća poseban pritisak uoči sutrašnjeg dvoboja.

- Svaka utakmica u reprezentaciji donosi određeni pritisak. Znamo što je u igri, ali to nas ne sputava. Vjerujem da ćemo odigrati pravu utakmicu i raduje nas što ćemo imati podršku s tribina. Atmosfera je odlična i pune tribine će biti dodatan motiv - rekao je kapetan vatrenih pa zaključio:

- Je li ovo moja posljednja šansa za veliki rezultat s Hrvatskom? Vidjet ćemo. Nisam o tome razmišljao, fokusiran sam na ove dvije utakmice.

Dalić: Ponosan sam što će Maksimir biti pun

Riječ je zatim preuzeo izbornik Dalić kojega je dočekalo pitanje o stanju Marija Mandžukića.

- Vidjet ćemo na treningu u kakvom je stanju Mario Mandžukić. Znam da on jedva čeka da igra. Ako bude spreman igrat će, a ako ne, neće igrati.

Zatim se osvrnuo na utakmicu.

- Sutra je prvo poluvrijeme i nemamo potrebu biti nervozni. Moramo biti pametni, igrati mirno i tražiti svoju šansu. Kroz ova tri dana igračima sam predočio ideju kako to moramo napraviti. Trebamo tražiti igru preko bokova, graditi našu igru i čekati svoju šansu.

Hrvatska je samo jednom u povijesti svladala Grčku.

- Statistika me ne brine jer nikad ne gledam iza sebe, već samo naprijed. Za mene su to nevažni podaci. Momčad je spremna i o tome ne razmišljam.

Tko će zamijeniti ozlijeđenog Badelja?

- Imali smo nekoliko kombinacija, odluku sam donio, ali o tome neću izlaziti u javnost. Ne želim se zamarati time tko nam nedostaje. Imamo kvalitetne igrače koji će dostojno zamijeniti Badelja ili bilo koga drugoga - rekao je Dalić pa dodao:

- Velika je utakmica pred nama. Ponosni smo i sretni što će biti pun Maksimir. Molim za strpljenje jer to će nam trebati. Sutra je samo prvo poluvrijeme, ali to ne znači da nećemo napraviti sve da ostvarimo dobar rezultat. Znam što nosi ova utakmica, ali ne želim da to bude nikakva euforija ili tragedija. Moramo pokazati kvalitetu, a ne samo motiv.

Hrvatska prvu utakmicu s Grčkom igra sutra na Maksimiru (20:45), a uzvrat je u nedjelju u Pireju.

Komentara 18

PA
pan-am
20:23 08.11.2017.

Grci ko grci vrlo eventualni rekao bi Goran Vlaović.

Avatar travnik271
travnik271
22:06 08.11.2017.

Hrvatska - Grcka 4:0 dovoljno za uzvratni. Pokazimo im kako se igra nogomet, idemo HRVATSKA!!!

Avatar Idler 3
Idler 3
21:39 08.11.2017.

Grci igraju kahlicu i doma, a kak ne bi i v gostima. Treba najti način kak zabit i pazit se kontri i prekida....to je jedino kaj znaju al jako često tak i zabiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije