Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Luka Modrić izveo novu čaroliju, PSG u derbiju svladao Juventus

Champions League - Group H - Celtic v Real Madrid
Lee Smith/REUTERS
06.09.2022.
u 23:35

Nogometaši RB Salzburga i Milana odigrali su 1-1 u skupini E Lige prvaka, gdje je ranije tijekom utorka Dinamo ostvario veliku pobjedu u Zagrebu protiv Chelseaja od 1-0.

Oba su pogotka postignuta u prvom poluvremenu. Austrijski prvak je poveo golom Okafora u 28. minuti, dok je pet minuta prije odmora izjednačio Saelemaekers. U nastavku utakmice se igralo otvoreno i ravnopravno. Oba su sastava imala dovoljan broj odličnih prilika za nove golove, no ostalo je 1-1 iz prvog dijela.

Zbog ozljede Luke Sučića nije bilo u momčadi RB Salzburga, kao ni Ante Rebića u gostujućim redovima. Roko Šimić je kroz cijelu utakmicu ostao na klupi za pričuve austrijskog sastava.

Soccer Football - Champions League - Group E - FC Salzburg v AC Milan - Red Bull Arena Salzburg, Salzburg, Austria - September 6, 2022 AC Milan's Charles De Ketelaere in action with FC Salzburg's Strahinja Pavlovic REUTERS/Leonhard Foeger Photo: LEONHARD FOEGER/REUTERS
Foto: LEONHARD FOEGER/REUTERS

Hrvatski prvak Dinamo u sljedećem kolu gostuje kod Milana, 14. rujna (18.45 sati).

U skupini F Celtic je pred svojim navijačima dugo odolijevao aktualnom pobjedniku Lige prvaka, madridskom Realu. U prvih 45 minuta nije bilo golova, ali je vrlo brzo u nastavku Real riješio susret i slavio 3-0. U 56. minuti domaćina je načeo Vinicius Junior, dok je u 60. za 2-0 pogodio hrvatski nogometaš Luka Modrić.

Prevario je dvojicu suparničkih igrača i potom, u svom stilu, vanjskim dijelom kopačke, s četiri-pet metara, pogodio mrežu Celtica. Njegov pogodak pogledajte OVDJE

Konačan rezultat u 77. minuti je postavio Eden Hazard, a samo nekoliko trenutaka nakon toga zamijenjen je Modrić. Josip Juranović je odigrao cijelu utakmicu za Celtic.

U ovoj skupini još je Šahtar, klub kojeg vodi hrvatski trener Igor Jovićević, iznenađujuće pobijedio Leipzig u gostima 4-1. Šved je doveo Šahtar u vodstvo već u 16. minuti. Favorizirani Leipzig je izjednačio u 57. golom Simakana, ali već u idućem napadu opet je Šved bio koban po bundesligaša. Do kraja su iz kontri domaćina i definitivno slomili Mudrik i Traore.

Za ukrajinski klub od 62. minuti je igrao Neven Đurasek, dok je Joško Gvardiol poraz svog Leipziga pratio s klupe.

PSG je u novu sezonu Lige prvaka startao domaćom pobjedom protiv Juventusa od 2-1. Žestoko je utakmicu otvorio PSG te je brzopotezno dva pogotka postigao Kylian Mbappe. U petoj minuti fantastično ga je uposlio Neymar koji je prebacio polovicu obrane Juventusa, a Mbappe je majstorski završio akciju. Već u 22. minuti je bilo 2-0, a brzu akciju domaćina opet je zaključio neumoljivi Mbappe.

Soccer Football - Champions League - Group H - Paris St Germain v Juventus - Parc des Princes, Paris, France - September 6, 2022 Paris St Germain's Marquinhos and Sergio Ramos acknowledge fans after the match REUTERS/Sarah Meyssonnier Photo: Sarah Meyssonnier/REUTERS
Foto: Sarah Meyssonnier/REUTERS

U nastavku je Juventus prvo smanjio golom McKennie u 53. minuti, a potom su Vlahović i Locatelli propuštali šanse za izjednačenje. Parižani su vodstvo ipak zadržali do kraja.

U toj skupini H domaće bodove upisala je Benfica koja je svladala Maccabi Haifu 2-0. Izraelci su sačuvali svoju mrežu tijekom prvog poluvremena, ali su u nastavku slomljeni golovima Rafa Silva u 49 i Grimalda u 54. minuti.

Manchester City je suvereno otvorio natjecanje u skupini G. Gostovao je kod Seville gdje je pobijedio 4-0. Dva pogotka dao je nezadrživi Erling Haaland koji je tako nastavio puniti suparničke mreže. U Premier ligi je već na brojci od deset golova. Po pogodak su dodali Foden i Ruben Dias. Ivan Rakitić je za Sevillu odigrao prvo poluvrijeme.

Manchester City's Erling Haaland (second right) celebrates scoring their side's third goal of the game during the UEFA Champions League Group G match at the Ramon Sanchez Pizjuan Stadium in Seville, Spain. Picture date: Tuesday September 6, 2022. Photo: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
Foto: Nick Potts/PRESS ASSOCIATION

Ranije je u ovoj skupini Borussia u Dortmundu lako slomila FC Kopenhagen te je pobijedila 3-0 golovima Reusa, Guerreira i Bellinghama.

>> VIDEO: Nikoli Jurčeviću se spustio stolac pa mu voditelj pomagao

Komentara 2

ST
Startrack
01:19 07.09.2022.

Ako je Guardiol tako dobar kako sjedi na klupi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije