Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sportske igre mladih

Luka Modrić i ostali velikani poslali poruku mladima: Kod kuće je zakon!

Plazma Sportske igre mladih
Foto: Plazma Sportske igre mladih
1/9
31.03.2020.
u 13:45

Cilj je osvijestiti sve građane na važnost očuvanja zdravlja i ostanka u svojim domovima, ali i pružiti podršku djeci i omogućiti im edukativne i zabavne sadržaje putem digitalnih kanala

Ambasadori Plazma Sportskih igara mladih, proslavljeni sportaši i sportski dužnosnici  Luka Modrić, Nemanja Matić, Edin Džeko i Sven Göran Eriksson pridružili su se kampanji #KodKuceJeZakon zajedno s  mnogobrojnim sportašima i poznatima koji šalju poruke podrške sudionicima Plazma Sportskih igara mladih u cijeloj regiji.

Cilj je osvijestiti sve građane na važnost očuvanja zdravlja i ostanka u svojim domovima, ali i pružiti podršku djeci i omogućiti im edukativne i zabavne sadržaje putem digitalnih kanala.

>> VIDEO Pogledajte što je poručio Luka Modrić

''Dragi simovci iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Sve vas puno pozdravljam iz Madrida. Vrijeme je da svi pokažemo zajedništvo i odgovornost koje inače pokazujete na natjecanjima Plazma Sportskih igara mladih. Prevencija je trenutačno ključ i zato: Kod kuće je zakon! No važno je i ostati u formi i zato trenirajte svaki dan’’, istaknuo je Luka Modrić u svojoj poruci.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi koja godišnje okuplja više od 200.000 djece i mladih Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova (Coca-Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika), a sve aktivnosti u sklopu Igara za djecu su potpuno besplatne.

Snaga Igara upravo su njeni sudionici, djeca osnovnoškolske i srednjoškolske dobi iz cijele regije, više od milijun i sedam stotina tisuća sportaša koji su u 24 godine osjetili što su to sport, druženje i zabava.

>> Pogledajte poruku Nemanje Matića

U Hrvatskoj nova sezona Plazma Sportskih igara mladih započela je u siječnju turnirima u nogometu, rukometu i košarci, dok su u ožujku održane Turneje radosti u šest gradova, sportsko-edukativna događanja u kojima se djeca natječu u graničaru i atletici i bore za plasman na državnu završnicu.

Za razliku od  drugih velikih sportskih događanja koja su, s obzirom na okolnosti, do sada već otkazana, nastavak sezone Plazma Sportskih igara mladih očekuje se u lipnju.

Edukaciju djece i mladih o važnosti bavljenja sportom te sprečavanju nasilja i diskriminacije Igre provode i kroz veliki projekt ''Youth Sports Fair Chance''.

>> VIDEO Evo što kaže Edin Džeko

Projekt ima za cilj identificirati i razviti najbolje prakse vezane za sport koje pridonose širenju poruka poštovanja, borbi protiv diskriminacije i rasizma te prevenciji svih oblika nasilja u sportu. Projekt uključuje učenike iz 70 osnovnih škola iz šest partnerskih zemalja, a sufinanciran je od Erasmus + Sport programa Europske unije te je ukupna vrijednost projekta 365.525 eura.

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije