Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI STOPER

Lovren: Nisam osjećao da sam potreban reprezentaciji. Imidž o meni je potpuno kriv

Pogotkom Dejana Lovrena za 3:1 Hrvatska povečala vodstvo protiv Austrije
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
02.03.2023.
u 20:18

Đoković? Nekad mi šibne poruku na Instagram. Da, čestitao mi je među prvima na bronci. Ne mogu ne podržati takvog čovjeka, vidim nepravdu, rekao je u Dnevniku Nove TV.

Dejan Lovren, hrvatski nogometaš koji se nedavno oprostio od naše reprezentacije, dao je intervju za Dnevnik Nove TV. Komentirao je svoj odlazak u reprezentativnu mirovinu nakon što je u kockastom dresu osvojio odličja na dva Svjetska prvenstva. Prvo je u Rusiji 2018. bio srebrni, a sada u Kataru brončani. Komentirao je i Luku Modrića.

- Bilo mi je teško. Smatrao sam da ću odraditi taj Katar kako treba i da ću se oprostiti. Neki od glavnih razloga su to da sam dosta toga doprinio reprezentaciju i mogu li bolje od toga, nisam bio siguran. Nekad se nisam osjećao potreban reprezentaciji. Ne znam, jednostavno sam shvatio... Ulazim i u neke godine, nisam više najmlađi, treba mi puno više da se rekuperiram i zato se divim Luki Modriću na njegovom nivou. To je nestvarno - rekao je. 

Kako je točno javio izborniku Zlatku Daliću da više neće igrati? 

- Zlatka sam doslovce nazvao i rekao mu 'izborniče, to je to od mene'. To je moja konačna odluka. Bio je iznenađen, šutio je preko telefona. Nagoravao me malo i da se predomislim, ali ja sam donio odluku i to je tako. Mislim da me Zlatko dovoljno dugo poznaje. Bilo je kriznih trenutaka, neću lagati. To je jednostavno dio nogometa.... Dalić nam je dao slobodu. Imali smo neki sistem u koji je vjerovao.

Ante Čačić ga nije zvao na Europsko prvenstvo 2016. kada je još bio izbornik vatrenih. Lovren je otkrio razlog izostanka. 

- Istina je ta da smo se Ante Čačić i ja čuli, ja sam mu objasnio zašto nisam želio ići i zašto nisam mogao ići. Jer imao sam neke svoje privatne razloge. I mislim da je izbornik bio iza mene i potpuno me razumio - rekao je.

01.12.2022., stadion Ahmad Bin Ali, Al Rayyan, Katar - FIFA Svjetsko prvenstvo, skupina F, 3. kolo, Hrvatska - Belgija. Dejan Lovren, Luka Modric Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Smatra li da su ga često mediji uzimali 'na zub'.

- Da. Možda zato što sam takav. Taj imidž o meni je potpuno kriv. Ja sam otvorenog srca. Uvijek volim sa svakim normalno popričati. S nekim koga vidim na ulici... Volim naučiti od svakoga nešto. Kažu mi da bahato izgledam. Možda izgledam, ali suprotan sam od toga. Sve se to akumulira i ljudi stvore krivu sliku o meni - kaže Lovren. 

Čuje li se s Novakom Đokovićem?

- Nekad mi šibne poruku na Instagram. Da, čestitao mi je među prvima na bronci. Ne mogu ne podržati takvog čovjeka, vidim nepravdu - ističe.

Veliki je prijatelj s Mohamedom Salahom s kojim je igrao u Liverpoolu. Je li Egipćanin bio u Hrvatskoj? 

- Nije, ali trebao bi doći uskoro. Već me par puta pitao za Hrvatsku i gdje otići, tako da nadam se da će doći - zaključio je Lovren. 

 

Komentara 2

DU
Deleted user
20:55 02.03.2023.

Mudar potez odlaziš na vrhuncu i sa jakim rezultatom iza sebe.

Avatar Bobiii
Bobiii
14:43 09.03.2023.

Bio je superioran u Katru, usprkos tome je progonjen od novinara kojima smeta uspjeh hrvatske reprezentacije. Trebao je odigrati bar još finale Liga nacija, vidjeli smo kakav smo šlampavi gol primili bez Lovrena protiv Maroka. Balon lopta na 3 metra od gol crte,golman zaspao, a stopera nigdje na vidiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije