Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Socca mali nogomet

Loš plasman na SP-u mogao bi skupo koštati izbornika Željka Ostrmana

Zagreb: Konferencija uoči odlaska hrvatske malonogometne reprezentacije na Socca kup
Zeljko Hladika/PIXSELL
01.10.2022.
u 22:00

– Moramo naglasiti da nismo zadovoljni ostvarenim rezultatima u Budimpešti. Očekivanja su bila znatno veća, a toga je svjestan i sam izbornik.

Na nedavnom socca Svjetskom prvenstvu u malom nogometu koje se održalo u Budimpešti hrvatska malonogometna reprezentacija nije doživjela uspjeh kakvome se nadala. Sa sveukupno dvije pobjede, jednim porazom i jednim remijem u vrlo teškoj i izazovnoj grupi, svega ju je jedan bod dijelio do prolaska u osminu finala. Ipak su reprezentacije Grčke i Čilea iz skupine B prošle u daljnju fazu natjecanja. Prve dvije godine, u Lisabonu i na Kreti u Grčkoj, naši reprezentativci bili su zaustavljeni u osmini finala. Shodno tome, promijenio se izbornik pa je umjesto tadašnjeg Dina Kovača strateg hrvatske reprezentacije postao Bjelovarac Željko Ostrman. Reprezentativci koje je za ovo prvenstvo okupio Ostrman imali su velikog potencijala, a mnogi su govorili da je sastavljena i najbolja reprezentacija do sada. Ipak, u nedostatku sportske sreće Hrvatska nije uspjela stići dalje od grupne faze.

Na sastanku Upravnog odbora Hrvatskog socca malonogometnog saveza, koji se održao nakon Svjetskog prvenstva, odlučeno je da će se više o sudbini izbornika Ostrmana razgovarati tek u siječnju, prije početka priprema za sljedeće Svjetsko malonogometno prvenstvo koje se održava u Essenu u Njemačkoj 2023. godine.

– Moramo naglasiti da nismo zadovoljni ostvarenim rezultatima u Budimpešti. Očekivanja su bila znatno veća, a toga je svjestan i sam izbornik. Dogovorili smo se da su nužne velike promjene prije nastupa na idućoj svjetskoj smotri u Njemačkoj, ali i da nećemo brzati s donošenjem odluke o tome tko će s klupe povesti reprezentaciju. Ima više zainteresiranih kandidata, a moguće je da to ponovno bude i Željko Ostrman – rekao je Vedran Prga u ime Hrvatskog socca malonogometnog saveza. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije