Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2. PRETKOLO EL

Lokosi preokrenuli pa ispali... Ivković: Ponosan sam na dečke!

Lokomotiva Dinamo Minsk (1)
Foto: Pixsell
1/19
Autori: pj, av/VLM
25.07.2013.
u 20:39

- Kakva noć! Lokomotiva je sjajna mlada momčad, nadam se da ću se opet vratiti u Zagreb - kazao je trener Dinama iz Minska

Nogometaši Lokomotive završili su svoju debitantsku europsku priču. U uzvratu drugog kola Europske lige izgubili su od Dinama iz Minska u Maksimiru 2:3 te se oprostili od natjecanja. Nakon ukupnih 4:4, zbog pogotka više u gostima dalje je otišao Dinamo Minsk, iako ne bi bilo nimalo nezasluženo da je naša momčad ušla u 3. pretkolo za ulazak u Europsku ligu.

A utakmica je bila prava drama! U 59. minuti gosti su vodili sa 2:0 pogocima Veselinovića i Figuereda na što su lokosi priredili mali 'blitzkrieg'. U 68. minuti smanjio je Mišić, a u 72. asistirao Šitumu za izjednačenje.

Rezultat 2:2 bio je dovoljan za prolaz dalje, igrala se 82. minuta, trebalo je izdržati još malo za povijesni uspjeh, no - nesreća. Lazar Veselinović zabio je svoj drugi pogodak na utakmici, 'mirisalo' je na zaleđe, no sudac je priznao gol. Nedovoljno iskustva i koncentracije koštalo je izabranike Tomislava Ivkovića plasmana dalje. U preostalih desetak minuta utakmice nisu se uspjeli ponovno 'zainatiti' i zabiti gol iako je bilo nekoliko poluprilika.

U svakom slučaju šteta, lokosi su jedna zdrava i solidna momčad, no u europskom debiju definitivno se nisu osramotili.

- Kakva noć – uskliknuo je trener gostiju, Nizozemac Robert Maaskant i dodao:

- Mislim da smo zasluženo prošli dalje, iako smo grčevito preživljavali zadnje minute dvoboja čuvajući prednost! Lokomotiva je počela igrati tek kad smo mi poveli 2:0 i zadnjih 20-ak minuta bilo je strahovito uzbudljivo, bila je to fantastična nogometna večer! Hvala domaćinu na gostprimstvu, Lokomotiva je sjajna mlada momčad, nadam se da ću se opet vratiti u Zagreb – sipao je komplimente Nizozemac, a na upit bi li doveo nekog igrača Lokomotive, ovako je odgovorio:

- Kad bih vam to rekao, tom bi igraču cijena skočila do neba!

A trener "lokosa", Tomislav Ivković, ništa nije zamjerio svojim igračima...

- Kad se zbroji svih 180 minuta, mogu reći da smo ipak zaslužili malo više sreće! Nismo igrali dobro 60 minuta, nedostajalo nam je točno "treće dodavanje" kojim bismo prenijeli igru na Dinamov dio terena. Bili smo previše nervozni. Ali, ponosan sam na ovu mladu momčad, koja se nakon 0:2 vratila u utakmicu i uvjeren sam da ćemo, nakon što psihološki prebolimo ovu utakmicu, nastaviti ispisivati kvalitetnu priču u Prvoj HNL.

Strijelac izjednačujućeg pogotka, Mario Šitum, u nevjerici je gledao prema nebu:

- Netko je "odozgora" želio da Bjelorusi prođu, žao mi je što smo ispali...

A junak dvoboja, Lazar Veselinović, bio je više nego korektan:

- Bila je to izvrsna utakmica, u kojoj smo mi imali više sreće. Ne bi bilo nezasluženo da je Lokomotiva prošla dalje...

>> Hajduk u 3. pretkolo Europske lige! Ali, strepio je do samog kraja...

>> Uvertira za derbi: Rezervna Rijeka 'uvalila tricu' Velšanima

http://www.vecernji.hr/sport/vijesti/hajduk-3-pretkolu-europske-lige-ali-strepio-samog-kraja-clanak-589578
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije