Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIBONA SPAŠENA

Ljutiti u Cedeviti: Mi kao da nismo klub iz Zagreba...

cedevita
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
02.06.2014.
u 11:00

– Grad je pokazao da ima majčinski odnos prema Ciboni, a mi se ponekad osjećamo kao da nismo klub iz Zagreba jer Cibona od Grada i inače dobiva i do pet puta više – kaže Cedevitin predsjednik Mladen Veber.

Gradonačelnik Milan Bandić održao je obećanje dato na središnjem zagrebačkom trgu u noći proslave osvajanja ABA lige. Gradski prvostolnik ugurao je Cibonu na dnevni red Gradske skupštine, izlobirao koga je trebalo i gradski zastupnici donijeli su odluku koja nekad velikom klubu život znači, što ističe i direktor kluba Domagoj Čavlović:

– Ovime bismo trebali biti oko nule i to bi trebalo značiti našu sanaciju.

Nekretnine od 52 milijuna

Dojma smo da je ovo s nekretninama posljednji veliki legalni manevar kojim je Bandić mogao pomoći Ciboni. Doduše, u subotu se u hodnicima Gradske vijećnice pričalo da je od velike pomoći bio i sudski vještak koji je radio procjenu i navodno povisio vrijednosti Ciboninih nekretnina. No, to je demantirao Čavlović:

– Prva procjena iz 2006., na temelju koje je klub dobio kredit od Zabe, bila je na 50-ak milijuna kuna, a ova je sada bila 52 milijuna kuna jer su neki lokali, poput Shamballe, preuređeni pa im je porasla vrijednost.

Grad bi u kratkom roku trebao na klupski račun uplatiti 14 milijuna kuna, a u ovoj priči navodno je u igri još šest gradskih milijuna, sveukupno 20-tak. Sve to nije izazvalo oduševljenje kod velikog gradskog rivala:

– Grad je pokazao da ima majčinski odnos prema Ciboni, a mi se ponekad osjećamo kao da nismo klub iz Zagreba jer Cibona od Grada i inače dobiva i do pet puta više. Drago mi je da su stečeni uvjeti da Cibona kao naš dragocjen rival opstane, no nadam se da ovo nije bila samo jednokratna akcija, već zalog za stabilan život – kaže Cedevitin predsjednik Mladen Veber, drugi čovjek Atlantic Grupe.

Cibonin predsjednik Ivica Lovrić čovjek je pak iz gradske politike pa je zato i moguće da Grad ovoliko skrbi za klub koji je preživio isključivo zahvaljujući percepciji o zaštitnom znaku grada. Doduše, pomogli su dosta i bivši i sadašnji igrači, ali i treneri Rimac i Golemac bez čijeg bi senzacionalnog osvajanja ABA lige ovakva politička odluka na Gradskoj skupštini puno teže prošla.

Odlazi li sanacijska uprava?

Nakon dvije i pol godine vladavine sanacijske uprave (Lovrić, Antunović, Kojić) sada su se stekli uvjeti da klub dobije Skupštinu i Upravu koju bi trebali činiti predstavnici Grada, ali i potencijalnih sponzora.

Nova financijska injekcija povećava izglede kluba da zadrži Darija Šarića što nije nemoguća misija. Osim toga, rijetko tko je u Europi danas spreman platiti 1,2 milijuna kuna odštete, a Cibona baš i nije spremna za cjenkanje.

>>Grad spašava Cibonu sa 43 milijuna kuna

Komentara 2

Avatar vaha
vaha
11:11 03.06.2014.

ne znam kaj to ocekuju ovi iz cedevite - valjda bi grad i njima trebal dat lovu? cibona je bila i ostat ce institucija, naravno da grad kao suvlasnik treba brinut o dvostrukom prvaku europe koji ima pune vitrine trofeja i iz koja je simbol nase kosake - milanovicev prijatelj gosn. ratni profiter nek si sam financira svoj hobi, cedevita nikad nece bit zagrebacki klub, i za nju ionak "navijaju uglavnom sljakeri cedevite po zadatku i roditelji klinaca koji igraju u skoli cedevite (nakon sta je tedeschi pomocu politickih veza s , i naravno dojdeki koji jadni nemaju pojma kaj cibona znaci za zagreb - vec je i sama cinjenica da se ratnom profiteru dozvolilo da farba parket u dvojci u boje svojeg kemijskog napitka nedopustivo jer je dvojka vlasnistvo grada koju cedevita samo iznajmljuje...

ZA
!zagreb!
22:40 03.06.2014.

2 puta PRVACI EUROPE, 2 puta osvajači kupa kupova europe, 21 puta prvak države, 15 kupova države, 1korać kup, 1 aba liga. Trebali bi dobivati 100 puta više!! Cibona je jedan od najvećih klubova u Europi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije