Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oproštaj u Monacu

Ljubo: I bolje da sam za kraj izgubio od Hrvata...

'ljubicic_nnn_spo_150412'
'Mladen Miletic'
15.04.2012.
u 18:06

- Nisam nikad igrao da izgubim, niti sam u karijeri tražio darove - kaže Ljubičić

Jednom se i to moralo dogoditi, Ivan Ljubičić u 34. godini završio je karijeru profesionalnog tenisača i to porazom – pobijedio ga je prijatelj i suigrač iz hrvatske reprezentacije Ivan Dodig. Šest godina mlađi rođeni Međugorac pobijedio je rođenog Banjolučanina u prvom kolu ATP turnira iz kategorije Masters 1000 u Monte Carlu sa 6:0, 6:3, za sat i 12 minuta, iako u meču Ljubo nije bio toliko inferioran, koliko to rezultat pokazuje.

– Slučaj je htio da mi hrvatski igrač bude ili onaj koji će mi okončati karijeru ili moja posljednja žrtva. Nikad nisam igrao da izgubim, pa nisam ni danas, ali nisam očekivao ni darove. Drago mi je zbog Dodiga, nadam se da će mu karijera biti uspješna. Ja  mogu biti sretan i ponosan na ono što sam postigao. Jedva čekam prvo pravo ljeto koje ću provesti s obitelji - kazao je Ljubičić, kojega je publika na središnjem terenu na oproštaju toplo pozdravila a dobio je i darove od direktora turnira Željka Franulovića.

Bio je to četvrti dvoboj dvojice Ivana i druga Dodigova pobjeda. Dodig je slavio i u njihovu prijašnjem dvoboju, u Zagrebu 2011. godine. I dok Ljubo odlazi u zasluženu mirovinu, šest godina mlađi Dodig, koji je na ovaj način iz trećeg pokušaja stigao do prve pobjede u Monte Carlu, imat će u drugom kolu (sastaje se s pobjednikom dvoboja između Fernanda Verdasca i Oliviera Rochusa) priliku da učini korak više Ljubinim stazama (tri četvrtfinala). U ždrijebu je i Marin Čilić, u prvom se kolu sastaje s Talijanom Simoneom Bolellijem koji je došao iz kvalifikacija.

Ključne riječi

Komentara 4

JA
JackRussell
18:14 15.04.2012.

Ljubo od srca ti hvala na svemu što si učinio za hrvatski tenis. Hvala ti što si Hrvatsku predstavljao pošteno i dostojanstveno, velikim si slovima upisan u knjigu hrvatskih sportskih legendi. HVALA TI!

DU
Deleted user
19:53 15.04.2012.

Znam da su ovog čovjeka uvijek podcjenjivali, tipa nikad od njega tenisača i tako dalje. Ali Ljubo je vrhunski igrač i još veći čovjek. Istinski borac za svoju domovinu, iako je rođen u BIH. Da nije bilo njega nikad Davis cup, nebi bio osvojen. Zbog toga a i zbog svega ostalog: LJUBO NAJBOLJI SI!

Avatar flame
flame
21:33 15.04.2012.

Ljubo, legendo! Davis cup ti nikad nećemo zaboravit:-) uživaj...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije