Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije aktera

Livaja: Ne zamjeram Torcidi, jednom ću ispričati svoju istinu

Hajduk - Inter (1)
Ivo Čagalj/Pixsell
02.08.2012.
u 23:59

Trčali za dresovima: Vukušić je uzeo Zanettijev dres, a Milović Samuelov

Marko Livaja pred svojom je splitskom publikom debitirao za milanski Inter, a publika ga nije dočekala na najljepši mogući način.

- Osjećaji su bili pomiješani, bilo mi je drago što sam debitirao za Inter, ali nije mi bilo drago drago što sam ušao kod 3:0. Volio bih da je bilo \"gusto\", ipak je to moj klub za koji navijam.

Jeste li očekivali ovakav doček?

- Jesam, to je normalno za Split, to me ne zanima, ne želim se opterećivati time što mi je Torcida zviždala. Jednog dana ću ispričati zašto sam morao otići iz Hajduka.

Zamjerat li im?

- Ne, nemam razloga za to.

- Trener nam je čestitao na dobro utakmici i pobjedi, znao je kakva nas teška utakmica očekuje u Splitu. -rekao je Livaja.

Kakve su šanse Hajduka u uzvratu - šalili su se splitski novinari.

- 3:0 su izgubili doma pa vi sami procijenite. Da je Hajduk prvi zabio gol, to bi bila druga priča. Vidi se da su u boljem fizičkom stanju nego mi, ali mi imamo iskusnije igrače i to je presudilo.

Jesu li svi vaši suigrači spominjali ozračje?

- Iskusniji i stariji igrači poput Zanettija, Chivua i Milita već su igrali u Splitu i znali su što će ih dočekati.

Kakva je vaša budućnost u Interu?

- Želim se nametnuti, ali vidjet ćemo što će biti u prelaznom roku i što će uprava odlučiti. Postoji mogućnost da odem. Bez obzira što se nisam naigrao u Interu, drago mi je je što mogu trenirati s tako velikim igračima.

Nominalno ste treći napadač?

Da, ja sam treći napadač, ali pitanje je hoće li se Inter pojačati dodatno, ništa se još ne zna.

Vratar Handanovič također je u Splčitu debitirao za Inter.

- Mi smo došli pošteno odraditi posao, znali smo što nas čeka i zasluženo smo pobijedili. Bio je to jedan solidan debi, ništa više. Hajduk je mlada  momčad, gotovo cijela je momčad iz njihove škole, i vidi se da im nedostaje iskustvo. Kad steknu iskustvo bit će to pravi igrači.

Kako vas se dojmila atmosfera?

Atmosfera nikada nije bila upitna u Splitu.

Ante Vukušić nije se baš naigrao, iapk je teško igrati protiv Interove obrane.

- Inter je drugi svijet za nas, nismo očekivali da će biti tako dominantni. Ovo će biti jedna lijepa uspomena za nas. Mogao je dojam biti kudikamo bolji da smo iskoristili svoje dvije šanse. Prvih 15 minuta nismo konkretno ulazili u završnicu, nismo iskoristili njihove pogreške. Nisam imao tremu, jedva sam čekao da utakmica počne, kao i moji suigrači - rekao je Vukušić koji je zamijenio dres sa Zanettijem koji mu je čestitao i pohvalio Hajdukovu momčad.

Goran Milović:

- Bilo je prekrasno igrati pred ovakvom publikom. Oni su dimenzioja više, pobijedili su nas uz minimalano trošenje snage. Bio je to nogometni praznik za uživanje.

Jeste li ih previše respektirali?

- Mislim da smo ih možda i previše respektirali. Osi su odlična momčad i nisu griješili kao mi. Međutim, pali smo hrabro iako smo griješili zbog straha, bili smo malo impresionirani. Sada slijedi povratak u surovu stvarnost, u HNL. Moramo očistiti glave i pripremiti se za Zadar- rekao je Milović koji je razmjenio dres sa Samuelom i ispunio dječački san.

Goran Jozinović

- Nemamo si što zamjeriti, dali smo svoj maksimum.

Vratar Goran Blažević smatra da Hajduk ima za čime žaliti.

- Inter je velika momčad, ali bez obzira na veliku razliku u kvaliteti rezultat je morao biti povoljniji. Uz sve, nismo imali ni sreće. Prvi pogodak sam primio iz gužve, ne znam ni gdje ga je provukao. Drugi pogodak također je bio odbijanac koji mi je prošao kroz ruke, pa se odbio od Maloče. Imali smo dvije-tri dobre prilike i imamo za čime žaliti

Mijo Caktaš:

- Dobro smo krenuli, ali primili smo gol iz pogreške. Drugi gol nas je presjekao, ali Inter je klasa za sebe.

- Inter je velika momčad, ali bez obzira na veliku razliku u kvaliteti nismo imali sreće.

Na utakmici je bio i novi izbornik Igor Štimac

- Od Maloče sam vidio ono što sam očekivao, puno sprinteva i kvalitetnih postavljanja. Vukušić je bio previše odsječen u napadu.

 

Ključne riječi

Komentara 1

AS
assssssstttii
19:19 03.08.2012.

Istina je da igrači koji valjaju su prepoznati iz vani i tamo su i odvedeni. Nije Livaja jedini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije