Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTAR

Livaja i Hajduk poslali su poruku najprije Petkoviću. U priči oko rivalstva kriju se zamke za Dinamo

Zagrebn:  Livaja zabio za izjednačenje
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/11
21.07.2023.
u 22:18

Bruno Petković nije iskoristio čak tri posljednja jedanaesterca koja je pucao: protiv Gorice, protiv Španjolske i sada protiv Hajduka

Nikada ne podcjenjuj Hajduk s Markom Livajom! Poruka je to najprije Bruni Petkoviću, čiji je pogodak iz 35. minute dugo držao Dinamo iznad vode, ali uz čije ime je vezan i najveći Dinamov propust u ovoj dramatičnoj i napetoj predstavi - to je povjerenje u Petkovićevu sposobnost egzekucije penala. Moćni centarfor ali nesretnik bijele točke Bruno sada je u nizu od tri neiskorištena jedanaesterca zaredom – protiv Gorice u prvenstvu, protiv Španjolske u Ligi nacija i sada protiv Hajduka.

Sva tri puta pucao je izrazito loše, vratari su ga pročitali, zovu se Radošević, Simon i Lučić. Možda je vrijeme da Bruno ovu važnu zadaću prepusti nekome drugome, jer očito je da on više nema nerv za to. U podcjenjivačke reakcije spada i loša intervencija Dominika Livakovića, kod Hajdukovoga prvoga pogotka. Dinamov vratar nonšalantnim je pristupom dopustio da mu se Livaja uvuče u krilo i zabije mu pogodak iz peterca. Do tog trenutka Hajdukov najznačajniji igrač nije iskazao niti jednu prijetnju.

Dapače, bio je akter važnoga trenutka iz 35. minute, u kojoj je Dario Špikić majstorski asistirao Bruni Petkovića za pogodak, a u bazi ove akcije Josip Mišić klizećim je startom odnio loptu nemoćnome Marku Livaji i tako svojim suigračima odradio pola posla za gol. Livaja je, međutim, igrač čvrstoga karaktera, onaj kojega jedan krivi potez ne može demoralizirati.

I kada se čini da ne postoji na terenu, Livaja je uvijek najvažniji Hajdukov igrač. I zapravo jedini u ovom trenutku čija je klasa sposobna nositi Hajduk, premda je Hajduk opet pokazao dosta dobrih stvari, najprije samopouzdanje, čvrstinu i upornost. Za Lekin Hajduk nema izgubljene situacije, a nagrada za to bio je Pukštasev pogodak u sudačkoj nadoknadi.

GALERIJA Hajduk šokirao Dinamo u prvom derbiju nove sezone

Zagrebn:  Livaja zabio za izjednačenje
1/11

Ovaj spektakularni preokret u Maksimiru Lekinoj momčadi ne znači samo bodovnu prednost u odnosu na Dinamo, nego je ova pobjeda i značajan psihološki iskorak u odnosu na najvećega suparnika. Naime, Hajduk je upravo prekinuo niz od sedam uzastopnih utakmica u kojima nije uspio svladati Dinamo i sada nakrcan samopouzdanjem nastavlja utrku s plavima. Ujedno, ovo je i prva Lekina trenerska pobjeda nad Dinamom u četvrtom pokušaju.

VEZANI ČLANCI:

U cijeloj priči oko ovoga vječnoga zagrebačko-splitskoga suparništva krije se i jedna, možda čak i više zamki: Hajduk do kraja prijelaznoga roka sigurno neće nikoga prodati i može se samo dodatno ojačati, dok Dinamu prijeti odljev majstora – što ako odu Livaković, Petković ili Šutalo?

Komentara 28

JU
juma
22:35 21.07.2023.

Za gol Dinama kriv je Ferro koji je bio na lopti i onda ju nonšalantno izgubio. Za gol Hajduka kriv je Livaković, ali je reakcija Livaje, kao i Špikića kod prvog gola bila odlčna. Za poraz Dinama krivac je prije svega Bišćan, koji na početku sezone, kada su noge još teške, prvog igrača mijenja u 80-toj minuti?? Prosto nevjerovatno. Za razliku od njega Leko je mijenjao na vrijeme, promijenio taktiku i podignuo energiju ekipe. Sve u svemu, dobra utakmica u kojoj je sreća na kraju nagradila hrabriju ekipu i trenera.

DM
drazen.muhvic
22:48 21.07.2023.

Kažu Dinamo neće moći bez Livakovića, Petkovića i Ivanušeca? Ivanušec opet igra u formi u kakvoj je bio prije SP u Kataru. Prodati ga što prije dok Nizozemci imaju volju za kupnju. Petkovića prodati odmah bez razmišljanja i riješiti se igrača koji većinu tekmi igra preko one stvari, a penale puca kao preko one dvije stvari. Dati ga Turcima pa neka živcira njihove navijače (e tu mu već ne bih bio u koži). Livakovića kažu mnogi ne prodavati za tako male novce (nekih 9 milijuna €)?! Koliko se uopće može tražiti para za golmana koji na centaršut izlazi tipa medoberejabuke? Jedva čekam Nevistića na golu da napokon opet imamo golmana koji zna istrčavati. Jedino bi falio Šutalo ako ode, ali OK tu imamo Boška, Perića i onog Francuzića, pa čak i Ristovskog koji je bolji na halfu nego na beku. I na koncu trener. Kada imaš zbunjolu koja ne zna kada što učiniti onda ti momčad pati i padne u ritmu tijekom tekme. A napadali Čačića što kasno mijenja...

VI
Veliki Ivica
00:56 22.07.2023.

Dragi Dinamovci, pa i dragi ljubitelji nogometa. Onakvu katastrofalnu grešku je imao i Buffon, I Casillas i ostali golmani, ali onako pucati jedanaesterac je neprihvatljivo. Kog je želio ponizit. Hajduk ili želi u Tursku za bolju plaču?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije