Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Lino Červar na tragu Zovka, Seleša i Janjića

Lino Červar
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
19.04.2014.
u 12:15

– Čudan je osjećaj biti najbolji strijelac Lige prvaka u 38. godini. U Skoplju nisu pobijedili ni Pariz ni Barcelona pa neće ni Kiel. U svakom slučaju bijelu zastavu nećemo podići – rekao je Renato Vugrinec

Od subote do ponedjeljka odigrat će se prve utakmica četvrtfinala Lige prvaka. U osam momčadi zaigrat će devet hrvatskih rukometaša. Netko će reći premalo s obzirom na to da smo lani na završnom turniru u Kölnu imali čak osam. No u osmini finala ispali su Kielce s pet (Losert, Čupić, Musa, Štrlek, Buntić) te Hamburg s tri hrvatska igrača (Duvnjak, Dominiković, Lacković).

Samo dvojica u Kölnu?

Gledajući favorite na papiru, ove ćemo godine u Kölnu u najboljem slučaju imati samo trojicu ili dvojicu igrača. Ovisno o tome tko prođe, Pariz (Vori, Gojun, Kopljar) ili Veszprem (Alilović, Sulić). Ako pak prođe barem jedan od dvaju makedonskih klubova, onda će se povećati i broj naših igrača na Final fouru. I to za dvojicu jer u oba skopska kluba igraju po dva naša igrača – Cindrić i Kedžo u Metalurgu te Karačić i Raković u Vardaru. Prođe li Metalurg, onda bismo dobili i prvog hrvatskog trenera na završnom turniru – Linu Červara. “Mago di Umago” osvojio je s reprezentacijom gotovo sve (nema samo europsko zlato), ali s klubom nikad nije igrao u polufinalu Lige prvaka. Lini u karijeri trenera nedostaje i naslov klupskog prvaka Europe, no to će s Metalurgom ići malo teže pa će jedini hrvatski treneri koji imaju ovaj trofej za sada ostati Zdravko Zovko, koji je dvaput bio prvak sa zagrebašima (1991. i 1992), Pero Janjić koji je bio prvak s banjolučkim Borcem 1976. godine te Željko Seleš koji je ovaj laskavi naslov osvojio s bjelovarskim Partizanom 1972. godine.

U 38. godini prvi strijelac

Zanimljivo će biti i nadmetanje za najboljeg strijelca Lige prvaka. Za sada su u vodstvu trojica igrača s prostora bivše Jugoslavije. Prvi je sa 85 pogodaka Slovenac Renato Vugrinec koji igra za Metalurg i koji je odnedavno postao reprezentativac Makedonije. Odmah do njega još je jedan Slovenac – Gašper Marguč sa 79 pogodaka. No on sigurno neće do naslova jer je Celje ispalo. Ali bi mogao Srbin Momir Ilić koji igra za mađarski Veszprem. Momir ima 76 pogodaka. Među onima su koji bi mogli proći i dostići Vugrineca Rus Dibirov (66) koji igra za Vardar, Čeh Jicha (62) koji igra za Kiel, Nijemac Gensheimer (61) koji igra za Lowen te Lazarov (59) koji igra za Barcelonu.

– Čudan je osjećaj biti najbolji strijelac Lige prvaka u 38. godini. U Skoplju nisu pobijedili ni Pariz ni Barcelona pa neće ni Kiel. U svakom slučaju bijelu zastavu nećemo podići – rekao je Renato Vugrinec.

Parovi četvrtfinala – subota: Metalurg – Kiel, PSG – Veszprem; nedjelja: Lowen – Barcelona; ponedjeljak: Flensburg – Vardar.

>> CO Zagreb ostaje do kraja sezone i bez Stepančića?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije