Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EP u Srbiji

Lindberg šokirao 4000 Makedonaca

Makedonija
Reuters
22.01.2012.
u 15:06

Luda večer u beogradskoj Areni. U tri utakmice drugog kruga na rukometnom EP-u, dvije su završile neodlučeno, a u jednoj je pobjednik odlučen u posljednjoj sekundi. Izuzev prve, na druge dvije, utakmice je pratilo 15.000 gledatelja

Najviše su ostali razočarani Makedonci. Imali su velikih šest razlike (16:10), a na kraju su izgubili pogotkom Lindberga. 

- Nevjerovatno. Imali smo bod u džepu, imali smo zadnji napad. Odlučio sam šutirati, a danski vratar je obranio nogom i lopta se odbila u kontru. Ovo je već treća utakmica na prvenstvu u kojoj gubimo bod(ove) u završnici. Nisam siguran da ćemo se od novog šoka uspjeti oporaviti. Da smo pobijedili imali bi još izglede za polufinale, a ovako više ne možemo ništa napraviti. Ipak, zbog naših navijača do kraja ćemo dati sve od sebe - rekao je Kiro Lazarov, sa 13 pogodaka najbolji strijelac utakmice.

Poljaci su napravili čudo. Na poluvremenu su zaostajali 11 razlike i na kraju su uspjeli isčupati bod protiv Šveđana. Podjela bodova ne odgovara ni jednoj ni drugoj reprezentaciji. 

- Poljaci su "flasterom" ponovno uspjeli. Tako su uspjeli iznenaditi Dance igrajući čovjeka na Hansenu, a protiv Šveđana igrajući na Kimu Andersenu - primjetio je srpski trener Veroljub Kosovac.

Srbija je odigrala sa Njemačkom 21:21, ali je domaćin europskog prvenstva bio puno, puno bliži pobjedi. Imali su Srbi 12:7 ali nisu izdržali do kraja. No i bod ih ostavlja u utrci za polufinale, tamo gdje nisu bili od 1996. godine, barem što se tiče europskih prvenstava.  

- Malo sam razočaran, jer smo vodili od prve dio posljednje minute. Njemci su imali sreće u završnici, ali to je rukomet. Moramo biti zadovoljni i bodom, turnir se nastavlja. Sa ovim bodom, i jedni i drugi imamo dobre šanse za polufinale, što je najbitnije za nas - rekao je Veselin Vuković, izbornik Srbije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije