Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bleacher Report

'Lewandowski ne zna razbiti bunker kao Mandžo, to je Pepov problem!'

Pep Guardiola i Mario Mandžukić
Foto: DPA/Pixsell
12.09.2014.
u 14:51

Lewandowski je samo tri centimetra niži, ali puno manje zabija glavom i osvaja puno manje zračnih duela

Nogometaši Bayerna u sezonu nisu ušli uvjerljivo kao u prethodnim godinama, a Pep Guardiola ima dosta problema. U superkupu ih je uvjerljivo pobijedila Borussia, a u prvenstvu imaju minimalnu pobjedu protiv Wolfsburga (2:1) te remi sa Schalkeom. Bleacher Report stoga se bacio u analizu, a glavnim problemom ocijenio je činjenicu da bez Mandžukića Bavarci nemaju plan B.

"Jedan od najvećih problema s kojima se suočava Guardiola, koji voli igru s puno dodavanja, jest to što se njegove momčadi ne znaju priviknuti na igru momčadi koje se brane, igraju bunker, a čekaju priliku iz protunapada. I prošle godine Bayernu je znalo ponestati ideje protiv momčadi koje su "parkirale autobus", ali onda su ubacivali na Mandžukića. Hrvat je visok 187 centimetara i postao je čudovište u zraku te je igru glavom pretvorio u svoje oružje podjednako jako kao desna noga", piše Bleacher.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Lewandowski je u novom klubu odigrao četiri utakmice, a postigao je svega jedan pogodak.

"Poljak je nadogradio igru u većini područja, ali jedna stvar koju ne čini dobro kao njegov prethodnik jest zabijanje glavom. Lewandowski je samo tri centimetra kraći, ali puno manje zabija glavom i osvaja puno manje zračnih duela. Bayern je sada smanjio prijetnju protivnika spomenutim planom B. Guardiola je ove godine pokušao učiniti svoju momčad bržom, ali ako protivnici uspiju zaustaviti Bayern iz protunapada, prvacima će biti vrlo teško postići pogodak", zaključuje se.

>>Otišli su Mandžukić i Kroos, ali ovaj Bayern je najjači klub u kojem sam igrao

>>Mourinho: Guardiola je ćelav jer ne uživa u nogometu

Komentara 10

TT
tik tak
15:06 12.09.2014.

Baš mi je drago jer Guardiola nije cijenio Mandžukica iako je ovaj ginuo na terenu,takvih igraca ima malo jer on nije samo golgeter nego strašno puno radi za ekipu!!! Sad se hebi Guardiola.

DI
dinamojavolim1
15:00 12.09.2014.

bas mi je drago:)

TE
tehnic
15:42 12.09.2014.

Neka neka,dobit će on cipelicu ko nitko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije