Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBJEDA BAYERNA

Lewandowski naljutio navijače Borussije - slavio je pogodak

Robert Lewandowski
Foto: Reuters/PIXSELL
01.11.2014.
u 20:39

Aktualni prvaci pobijedili su sa 2:1 i Borussija je sad na dnu ljestvice.

Pep Guardiola u najavi je rekao da zna kako Borussiji odgovara Bayernova igra, ali da on gaji isti stil otkako je vodio Barcelonu B i da ga ne namjerava mijenjati te je i pobijedio 2:1 u napetoj utakmici. Postavio je momčad s trojicom braniča (Benatia, Boateng, Alaba), u sustavu 3-2-4-1.

Bayern je opasno zaprijetio u šestoj minuti, kada su Robben i Lewandowski odigrali dupli pas, Poljak je petom ostavio loptu Nizozemcu, a sjajan udarac pod gredu još je bolje izvadio Weidenfeller.

No, gosti su pritisnuli prvaka i u nekoliko navrata oteli loptu na Bayernovoj polovici. U 29. minuti Aubameyanga je nadmudrio Neuer, ali u 31. Borussia je povela. Kagawa je gurnuo na desno Aubameyangu, koji je bio brži od Xabija Alonsa i ubacio. Lopta je preskočila Boatenga, a Marco Reus došao je na nju prije Benatije i pogodio glavom. Prvi je to gol koji je Bayern kod kuće primio ove sezone u prvom poluvremenu.

U 35. minuti Weidenfeller opet je izvadio Müllerov udarac, a u 38. Robben je sjajno uposlio Müllera, koji je izbio sam ispred Borussijina vratara, ali ovaj je opet bio uspješniji i obranio je. U u 43. minuti Robben je bio pred golom, ali išao si je namještati loptu na lijevu nogu pa su gosti uspjeli otkloniti opasnost.

>> Ocjene i statistiku pogledajte na Goal.com

U 51. minuti prvu je šansu imao Lewandowski, koji je dočekao ubačaj Benatije sam, neometan, na sedam-osam metara od gola. Primio je loptu i ne baš vrhunski pucao, a Weidenfeller je nogom obranio. Jednu od rijetkih prilika za Borussiju imao je Kagawa, kada je nakon dodavanja Reusa pucao s ruba kaznenog prostora, malo pokraj gola.

U 64. minuti Bayern je mogao izjednačiti kada je Benatia najviše skočio u gužvi i pucao glavom, malo pokraj gola. Da je Marokanac nije zahvatio, lopta bi došla do Müllera koji je bio u boljoj poziciji...

U 70. minuti Pep Guardiola uveo je Riberyja umjesto Götzea i Francuz je odmah ostavio trag. Tri minute kasnije povukao je sredinom, želio uposliti Robbena na lijevoj strani, ali loptu su gosti skrenuli, te je ona došla pred noge Lewandowskom. Poljski napadač puknuo je iz prve s ruba šesnaesterca i pogodio donji suprotni kut.

Nije ludo slavio, ali nije baš ni dao do znanja da ne želi slaviti gol bivšem klubu... Bio mu je to peti ligaški za Bayern. I sada je, zanimljivo, zabio svim klubovima koji se trenutačno natječu u Bundesligi! A Ribery je najzaslužniji i za gol kojim je Bayern preokrenuo utakmicu! U 85. minuti Francuz je oteo loptu Nevenu Subotiću i krenuo u kazneni prostor, srpski ga je branič hvatao rukama, srušio i zaradio žuti karton, a Arjen Robben bio je siguran s bijele točke za 2:1.

Robert Lewandowski nakon susreta tješio je bivše suigrače, koji su sada u zoni ispadanja, na samom dnu ljestvice. I doista će tugovati jer imali su barem bod kod prvaka u rukama...

REZULTATI:

Schalke - Augsburg 1:0
HSV - Bayer Leverkusen 1:0
Hannover 96 - Eintracht 1:0
Mainz 05 - Werder 1:2
Stuttgart - Wolfsburg 0:4
Bayern - Borussia 2:1

LJESTVICA:

1    Bayern         10    +20    24
2    Wolfsburg     10    +11    20
3    Borussia M.     9    +8    17
4    Hoffenheim     9    +6    17
5    Bayer         10    +2    16
6    Hannover 96     10    -4    16
7    Schalke 04     10    +1    14
8    Mainz 05     10    +1    14
9    Paderborn     9    +1    12
10    Köln         9    0    12
11    Augsburg     10    -1    12
12    Eintracht     10    -2    12
13    Hertha Berlin     9    -2    11
14    Hamburger SV     10    -8    9
15    Stuttgart     10    -9    9
16    Borussia D.     10    -6    7
17    Werder Bremen     10    -12    7
18    Freiburg     9    -6    5

>> Perišić zabio dva gola u pobjedi Wolfsburga u Stuttgartu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije