Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razmišlja o povratku

Lennox Lewis: Kličko je dosadan, i u 45. bolji sam od Briggsa

\'Vitali Klitschko (L) of Ukraine takes a hit from WBC heavyweight champion Lennox Lewis from Britain during their title fight at the Staples Center in Los Angeles, June 21, 2003. The fight was stoppe
Reuters
12.11.2010.
u 18:00

- Konkurencija je u teškoj kategoriji slaba, kada vidim da se Brigss i Hasim Rahman i dalje bore - poželim se vratiti, kaže Lewis.

Bivši svjetski boksački prvak u teškoj kategoriji Britanac Lennox Lewis (45) najozbiljnije razmišlja o povratku u ring.

– Konkurencija je u teškoj kategoriji u posljednjih nekoliko godina iznimno loša. I kada to gledam, u meni raste iskušenje za povratkom u ring – izjavio je za Daily Mail Lewis kojem se želja za boksom vratila nakon posljednje borbe za naslov po WBC verziji između Vitalija Klička i Shannona Briggsa (38).

– Shannon ima astmu i problem s težinom, što samo šteti boksu. Ja sam tjelesno puno pripremljeniji od njega. Kad vidim da se Shannon i Hasim Rahhman i dalje bore, pomislim: Ja imam 45 godina, i dalje bih mogao biti na vrhu. Vitalij Kličko je dosadan borac, a i dalje drži svjetski naslov – kaže Lewis koji je u 44 borbe tijekom karijere postigao 41 pobjedu (32 nokautom), uz jedan neodlučen rezultat i dva poraza.

Jedan od rijetkih Lewisovih suparnika koji je od njega izgubio na bodove bio je Željko Mavrović (1998.). Posljednju borbu prije umirovljenja imao je 2003. kada je tehničkim nokautom u šestoj rundi pobijedio Vitalija Klička te tako obranio naslove po WBC i IBO verziji. Vitalij je jedno vrijeme bio opsjednut uzvratom Lewisu, neki tvrde da se 2008. vratio u svijet boksa samo da bi Lewisa potaknuo na povratak. Možda mu se san ipak ispuni...

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
18:09 12.11.2010.

Lennox je najbolji boksač svih vremena i da je malo mlađi braća Kličko ne bi imali šanse, a i sada kada bi uz dobar trening se vratio vjerujem da bi pružio dobru partiju boksa što svi već dulje vremena iščekujemo u teškoj kategoriji.

Avatar DucMan
DucMan
18:38 12.11.2010.

Ma braća Kličko su sve samo ne sobri boksači. Slažem se sa Lenoxom. Meni se čini da su oni neka vrsta mafijaša koja drma boksom a sebi namještaju naprosto smiješne protivnike. Besramno smiješne. Gotovo da se rugaju ljubiteljima boksa. Da rezimiram... Ne vjerujem da je boks ikada lošije stajao i bio na nižim granama. Zbog Kličkovih. Je ne vjerujem kako nema boksača koji su im, onako lošima, dorasli.

OB
-obrisani-
19:25 16.11.2010.

Nije klickov dosadan nego jednostavno nema konkurencije . A ti Luis si se makao sa scene jer si osjetio u borbi sa njime da si imao srece i da nisi najaci .Bolje se povuc neporazen nego porazen jer bi tii se desavalo kao nasem mirku Pogledaj kuci malo mec kad si se borijo sa njime da nije bilo posjekotine nebi se ljepo proveja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije