Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
analiza BILIĆa I JARNIja nakon utakmice

Legenda vatrenih: Nadam se da će Modrić i dalje igrati za Hrvatsku

Hrvatska izgubila na penale od Španjolske u finalu Lige nacija
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/9
19.06.2023.
u 08:10

- Broz je u drugom produžetku letio, ali ostalo je na njemu... Španjolci su bili puno svježiji, imali su više samopouzdanja kad su krenuli penali, rekao je Slaven Bilić nakon poraza Hrvatske u finalu Lige nacija.

Hrvatska reprezentacija osvojila je četvrto veliko odličje od osamostaljenja i treće pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića. U finalu Lige nacija, trećeg izdanja Uefinog turnira europskih reprezentacija, Hrvatska je izgubila od Španjolske u raspucavanju jedanaesteraca, nakon što u regularnom dijelu, kao i produžecima, nije bio pogodaka. Šest puta Dalićeva Hrvatska uspješno je rješavala nokaut utakmice na velikim natjecanjima nakon regularnog vremena, ali sinoć je stao niz nepobjedivosti. Golman Unai Simon obranio je udarce Lovre Majera i Brune Petkovića te doveo Španjolsku na vrh postolja, dok su hrvatski igrači utučeni primili srebro od šefa Uefe Aleksandera Čeferina. 

Hrvatska izgubila na penale od Španjolske u finalu Lige nacija
1/12

Susret su u studiju Nove tv komentirali Slaven Bilić i Robert Jarni, članovi brončane generacije iz '98. 

-  Žao mi je, prava je šteta da nismo uzeli ovaj trofej, ali zapucali smo dva penala, to je bilo loše izvedeno. Španjolci su me jako iznenadili s druge strane, kako su sigurno pucali. Mislio sam da će im klecati koljena, posebno nakon SP-a, ali ništa od toga, odradili su raspucavanje vrhunski - rekao je Bilić, koji je s klupe vodio Hrvatsku na dva Europska prvenstva.

Istaknuo je Marcela Brozovića, najboljeg igrača utakmice koji je bio neumoran do zadnje sekunde, ali nije imao jednako angažiranu pratnju.

- Broz je u drugom produžetku letio, ali ostalo je na njemu... Španjolci su bili puno svježiji, imali su više samopouzdanja kad su krenuli penali. U prvom dijelu svidio mi se Kramarić, namučio ih je, uzeo im je loptu. Igrači koji su ušli nakon Petkovića, to nije bilo baš dobro. Nismo imali pravu energiju, pali smo i kvalitetom - analizirao je Bilić. 

Robert Jarni složio se s tvrdnjom da su Petković i Majer loše izvedi udarce s bijele točke te istaknuo da posebno žali zbog Luke Modrića. 

- Španjolci su svoj posao odradili fantastično, tu Livaković nije mogao uhvatiti ništa. U produžecima nismo imali svježinu, a Španjolci su je pronašli u Olmu i Fatiju. Petković je bio odličan, ali Španjolska je imala pravu energiju. Mi smo na sreću došli do penala, stvarali smo šanse, ali nije bilo pravog zadnjeg pasa. Šteta, tko zna kada ćemo opet imati priliku za zlato, ali treba ići dalje. Žalim zbog Modrića i nadam se da će ipak ostati s reprezentacijom.

 
 

Komentara 3

DL
darinko.latkovic
12:06 19.06.2023.

Velika steta sto nismo osvojili zlato ali i srebro sija,netreba nikoga osudjivati jer su svi izgarali na terenu .nazalost mi jos nemamo centrafora i steta je da nije bilo Marka Livaje!

VK
vječni krojf
08:57 19.06.2023.

Bilić je nešto hvalio Engleze kako rade dobro u zadnje vrijeme,a nije mogao reći šta su to sve osvojili tim radom.Jarni melje bez veze,a Stanic nije mogao naći sebe uz ovu dvojicu.

DX
dario-xx
08:57 19.06.2023.

Opet smo osvojili fritulu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije