Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJNE KRITIKE

Legende o kontroverznoj odluci koju je gledao i Bebek: VAR-u, umri! Ovo je hrpa sr*nja'

Champions League - Group F - Paris St Germain v Newcastle United
STEPHANE MAHE/REUTERS
30.11.2023.
u 07:00

Mnogi su bijesni nakon penala dosuđenog za PSG u nadoknadi protiv Newcastlea, u VAR sobi bio je i hrvatski sudac Ivan Bebek

Puno drame, kvalitetnih i bizarnih golova te kontroverze vidjeli smo u prvoj večeri petog kola nogometne Lige prvaka, saznali smo i za četiri putnika u osminu finala natjecanja – Barcelonu, Borussiju Dortmund, Atletico Madrid i Lazio. U osam utakmica koje su odigrane u utorak nastupila su dva hrvatska reprezentativca, i oba su dala doprinos svojim momčadima. Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za svoj Manchester City protiv Leipziga te je sudjelovao u velikom preokretu građana.

U susretu momčadi koje su još u četvrtom kolu potvrdile svoj prolazak u nokaut fazu igralo se za prvo mjesto u skupini, a Leipzig je poveo na Etihadu 2:0 golovima Loisa Opende, no završilo je 3:2 za City. U drugom poluvremenu uslijedio je preokret, a Gvardiol je asistencijom za Phila Fodena direktno sudjelovao u izjednačujućem pogotku. Preostala dva zabili su Erling Haaland i Julian Alvarez.

GALERIJA City nakon preokreta svladao Leipzig u Ligi prvaka

Champions League - Group F - Paris St Germain v Newcastle United
1/45

Drugi hrvatski reprezentativac koji je nastupio bio je Luka Ivanušec, koji je za svoj Feyenoord ušao u igru u 70. minuti te sedam minuta kasnije ubačajem iz kornera namjestio pogodak Matsu Wiefferu, koji je poentirao glavom. Međutim, to nije bilo dovoljno za njegovu momčad, koja je na svojem De Kuipu s 3:1 poražena protiv madridskog Atletica. Bila je to poprilično bizarna utakmica jer je Feyenoord zabio dva pomalo nevjerojatna autogola.

Prvo je Lutsharela Geertruidu, u namjeri da zagradi loptu za svojeg vratara, lopta pogodila u bedro i otišla u gol, da bi pri kraju susreta za konačnih 3:1 Santiago Gimenez nakon jednog ubačaja Atletica loptu glavom zakucao u vlastitu mrežu. Feyenoord će tako nakon ovog rezultata na proljeće sigurno ići u Europsku ligu, dok su Atletico i Lazio potvrdili svoj prolazak dalje.

Najviše drame bilo je na utakmici PSG-a i Newcastlea, u kojoj su Englezi od 24. minute golom Isaka pa sve do same završnice imali vodstvo, da bi kontroverznom odlukom i kaznenim udarcem Kyliana Mbappéa u sedmoj minuti sudačke nadoknade Parižani izjednačili. Naime, u završnici susreta lopta je najprije u tijelo, a potom u lakat pogodila braniča Newcastlea Valentina Livramenta. Poljski sudac Szymon Marciniak nije pokazao na bijelu točku, ali iz VAR sobe javili su mu se sunarodnjak Tomasz Kwiatkowski i hrvatski sudac Ivan Bebek te je Marciniak promijenio svoju odluku.

VEZANI ČLANCI:

Budući da nam se iz sudačkih organizacija već mjesecima govori da nema kaznenog udarca kad se lopta od drugog dijela tijela odbije u ruku, očekivano su reakcije bile ogorčene. Tako je legendarni bivši engleski nogometaš Gary Lineker situaciju prozvao smiješnom, bivši igrač Liverpoola Stan Collymore poželio je da VAR "umre", a legendarni Alan Shearer istaknuo je da je sve ovo "hrpa sr*nja". Iz te skupine, skupine smrti, prolaz je zasad potvrdila jedino Borussia Dortmund velikom 3:1 pobjedom na gostovanju kod Milana na San Siru. U posljednjem kolu tako će se za drugo mjesto boriti PSG (7 bodova), Newcastle (5) i Milan (5). 

Ključne riječi

Komentara 1

KP
Karlovacko pivo
08:28 30.11.2023.

Bjelica je davno rekao daće VAR uništiti nogomet svi su se smijali a sad kada su velikani u pitanju diže se prašina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije