Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijagnostika u tijeku

Edwin van der Sar završio u splitskoj bolnici: Nizozemska legenda je stabilno

AFC AJAX TRAINING SESSION. UEFA EUROPA LEAGUE.
nph/NORDPHOTO
Autori: Vecernji.hr, Hina
07.07.2023.
u 18:50

U Hrvatskoj je na godišnjem odmoru, a Split je i prije posjećivao. Još uvijek nije poznato je li 52-godišnjaku pozlilo ili je do neuroloških problema došlo uslijed mehaničke povrede. U KBC split prevezen je helikopterom s Hvara. Iz Ajaxa javljaju da je riječ o krvarenju oko mozga

Legendarni nizozemski vratar i reprezentativac, Edwin van der Sar (53), nalazi se u splitskoj bolnici. Tamo je zaprimljen u kliniku za neurologiju zbog neuroloških problema, piše Dalmatinski portal. Do bolnice je s Hvara prevezen helikopterom u pratnji supruge. Iz splitskog KBC-a stižu vijesti kako je vratar stabilno te da traje dijagnostika i liječenje.

U svibnju je napustio mjesto direktora Ajaxa koju je držao čak 11 godina, premda mu je ugovor isticao tek 2025. godine. Tijekom tog desetljeća, Ajax je bio dominantan na domaćim terenima, a došao je i do polufinala Lige prvaka 2018. godine.

VEZANI ČLANCI:

U Ajaxu je proveo i važne godine svoje igračke karijere i bio je jedan od najbitniji segmenata generacije iz 90-ih, koja je 1995. došla do naslova Lige prvaka. Igrao je i u Engleskoj, za Manchester United s kojim je osvojio četiri naslova Premier lige te novi naslov Lige prvaka 2008. godine. Igrao je i u dresu Juventusa te u dresu Fulhama.

U Hrvatskoj je na godišnjem odmoru, a Split je i prije posjećivao. Na Poljudu je igrao upravo 1995. godine. Tada je u Splitu bilo 0:0, a polufinale je Ajax izborio pobjedom 3:0 u Amsterdamu. Nakon toga svladali su i Bayern te Milan. Prije tri dana bio je na Hvaru i na Facebooku objavio fotografije iz restorana.  Još uvijek nije poznato je li Van der Saru pozlilo ili je do problema došlo uslijed mehaničke povrede. Iz Ajaxa javljaju kako je riječ o krvarenju oko mozga.

VIDEO Antonija Zec: Između nastupa za Hrvatsku i operacije izabrala sam Europske igre

Komentara 6

Avatar fidelio
fidelio
18:27 07.07.2023.

Prije svega, želim mu brzi oporavak. Ali ne mogu ne primijetiti da strance voze helikopteri, a domaće gliseri koji se na pola puta pokvare, pa odveslaju natrag, pa popodne možda dođe zamjenski brodić. Bilo bi lijepo i da je baku iz Supetra vozio helikopter.

Avatar Zgubider..
Zgubider..
18:27 07.07.2023.

"...Edwin van der Sar završio u splitskoj bolnici..."___U splitskoj bolnici? Gotov je...

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
18:57 07.07.2023.

Osjetit će blagodati hrvatske medicine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije