Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dragan Stojković

Legenda Srbije: Ja uđem, a Hrvati u totalnom šoku... Tišina, muk

Beograd: Izbornik reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, održao konferenciju za medije
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/3
10.05.2023.
u 15:51

- Poslije utakmice tišina, muk na stadionu, a u našoj svlačionici nije bilo nekog velikog slavlja, ludovanja. Ušao sam par koraka u svlačionicu Hrvata, oni su bili u totalnom šoku

Izbornik reprezentacije Srbije, nekada slavni reprezentativac Dragan Stojković, u emisiji 'Mojih top 11' na N1 govorio je među ostalim o čuvenoj utakmici Hrvatska – SR Jugoslavija 2:2, u listopadu 1999. godine, u kojoj su vatreni ostali bez plasmana na EP.

- Mi smo tamo (u Zagreb) otišli dosta opušteno jer smo prije toga svladali Makedonce, i s dubokim uvjerenjem da igramo za EP. Ne smiješ izgubiti utakmicu... Hrvate je samo pobjeda vodila na EP, a nas pobjeda i neodlučeno, a poraz ne. Bila je posebna atmosfera, naelektrizirano sve, zbog politike i zbog svega. S njihovim igračima nikakvih problema, nikakvih iskri nije bilo, ni psovki, prijetnji, ružnih riječi, jer smo se mi međusobno dobro poznavali. Utakmica je počela furiozno, Alen (Bokšić) nam daje gol, 1:0. Mi se vraćamo poslije toga, Ladić tu intervenira dosta početnički, ne snalazi se kod tih golova, mi okrećemo na 2:1, i onda naravno detalj kojega ćemo se svi sjećati: Batica Mirković dobiva crveni karton nakon dvoboja s Jarnijem. I mi imamo 2:1, nema veze, nebitno, idemo u drugo poluvrijeme u sustavu 4-4-1, izdržat ćemo... Ali nije bilo lako. Zato što već na početku drugoga poluvremena primili gol. Meni je izgledalo da je pao čim smo krenuli s centra. I sad do kraja boriš se za tih 2:2, s igračem manje. U tim trenucima najteže je bilo Batici Mirkoviću, jer bi on u slučaju našega poraza bio označen najvećim krivcem. Kad je završilo 2:2, bio je jedan od najsretnijih ljudi na svijetu – ispričao je Stojković pa nastavio:

- Poslije utakmice tišina, muk na stadionu, a u našoj svlačionici nije bilo nekog velikog slavlja, ludovanja. Ušao sam par koraka u svlačionicu Hrvata, oni su bili u totalnom šoku, pozdravio sam se s Alenom (Bokšićem), Šukerom, rekao sam im 'momci, glavu gore', bilo je to kolegijalno baš. Jako im je teško bilo. Oni su taj neodlučeni ishod doživjeli kao najveći poraz. A mi smo pokazali ljudskost i kolegijalnost...

Stojkovićevih idealnih 11 s kojima je igrao izgleda ovako: D. Pantelić (Jugoslavija), Renica (Verona), Belodedić (C. zvezda), Torres (Nagoya), Jugović (Jugoslavija), Prosinečki (C. zvezda), Sušić (Jugoslavija), Waddle (Marseille), Pančev (C. zvezda), Papin (Marseille), Mijatović (Jugoslavija), trener Wenger (Nagoya).

Ključne riječi

Komentara 15

BP
Besposlen pop
16:39 10.05.2023.

“ Bila je posebna atmosfera, naelektrizirano sve, zbog politike i zbog svega.” Ovako Srbi zakrabulje srpsku zločinačku agresiju

Avatar Povucimezarep
Povucimezarep
17:08 10.05.2023.

To će vam i ostati jedino sjećanje na uspjeh

Avatar mustafa1
mustafa1
18:05 10.05.2023.

napokon dasovicu da si i ti nasao temu (srbijanska reprezentacija) u kojoj si svoj na svome. najveci doseg srbijanske reprezentacijem je odigrati nereseno protiv hrvatske. daso ajd pisi malo o partizanu i onih pet komada u maksimiru :))))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije