Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJERALI GA PITI

Legenda NBA lige utakmice je igrala pijana, nalazili su ga golog, a umro je od teške bolesti

NBA Official Youtube screenshot
05.11.2023.
u 19:50

Manute Bol je drugi najviši košarkaš u povijesti NBA lige. Sudanac je sa 231 centimetrom u vrhu sa Rumunom Gergeom Murešanom, ali ga je od svih izdvojila težina koja je jedva prelazila 90 kilograma.

Proslavljeni sudanski košarkaš Manute Bol ostavio je dubok trag u NBA ligi iako nije imao brojke za pamćenje. Njegova visina od 231 centimetar i mršav izgled privukli su pažnju, pa je Sudanac postao velika zvijezda u Americi. Nedavno je otkriveno da jedolazio stalno pijan na utakmice u sklopu plana da se udeblja.

GALERIJA Šarićevi Warriorsi proglašeni najvrijednijim NBA klubom

1/4

Manute Bol je drugi najviši košarkaš u povijesti NBA lige. Sudanac je sa 231 centimetrom u vrhu sa Rumunom Gergeom Murešanom, ali ga je od svih izdvojila težina koja je jedva prelazila 90 kilograma. 

Zbog te činjenice, ljudi oko Bola su pokušavali sve da se Sudanac udeblja. Jedna od metoda bilo je stalno ispijanje piva, a to je otkrio njegov bivši suigrač iz Philadelphije, Jason Williams.

- Manute Bola su stalno terali da pije. Pio je pivo po cijeli dan da bi dobio na težini. Čovjek nikada nije bio trijezan na utakmici. On se posljednji obukao u svlačionici. Izašao bi iz tuša, obukao bi čarape i onda potpuno gol šetao i pio pivo - rekao je bivši košarkaš. 

VEZANI ČLANCI:

Bol, ipak nije mogao dobiti na težini. Njegova težina je ostala manje-više ista sve do 2010. godine, kada je preminuo u 48. godini od posljedica opake bolesti, Steven-Johnsonovog sindroma kada su mu otkazali bubrezi. Osim za Philadelphiju, igrao je za Washington, Golden State i Miami. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije