Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRAĆA SE U FORMU

Slavni napadač "navija" za Brunu Petkovića: Nadam se da će ga Dalić vratiti u "repku"

Bruno Petković
Matija Habljak/PIXSELL
28.06.2022.
u 07:00

- Mislim da će Drmić biti središnji napadač, uz njega može biti Petković, no Andrić će teško do veće minutaže iako je i on u prošloj sezoni, kad Petkovića nije bilo ili mu nije išlo, napravio mnogo toga dobroga, dobar je igrač.

Znamo da Ante Čačić nema čarobni štapić kojim bi pokoji put zamahnuo i dobio ono što želi. No Čačiću valja puno toga priznati, uspio je u završnici prošlog prvenstva probuditi momčad kad je već bila 'frka' i kad se Dinamo doveo u situaciju da možda i ostane bez naslova prvaka. Smirio je momčad i ulio joj samopouzdanje, a epilog je osvojeni naslov sa sedam bodova više od drugoplasiranog Hajduka koji je Dinamo na kraju i zasluženo pobijedio na kraju prvenstva.

Čačić očito zna s Petkom

No Čačić je napravio još nešto važno. Vratio je Brunu Petkovića i približio ga njegovim nekadašnjim izdanjima. U prvoj svojoj utakmici Čačić ga nije stavio u igru, a onda ga je počeo vraćati i dobio jako dobrog Petkovića. Čini se da tako i nastavlja na pripremama za novu sezonu. Protiv sjevernomakedonske Škendije Petković je bio jako dobar, pa i ponajbolji u redovima plavih, od njih 22 koji su igrali u slovenskoj Lendavi. Petković je igrao u drugom dijelu susreta (u prvom je središnji napadač bio Josip Drmić koji je debitirao pogotkom) i napravio vrlo mnogo dobrih stvari.

Istina, nekoliko je lopti olako izgubio u svojim idejama, ali napravio je mnogo više toga zbog čega mu valja zapljeskati. Podijelio je nekoliko sjajnih lopti. Prvo je sjajno asistirao Andriću za 2:0, a onda nakon sjajne minijature na rubu šesnaesterca opalio i pogodio donji kut, neobranjivo za konačnu 3:0 pobjedu.

– Od prvog dana Bruno radi odlično, a to mu se onda i vrati. Međutim ne bih sad izdvajao neke pojedince ni momčad, bila je to tek prva utakmica. Bilo je i tehničkih pogrešaka u prvom dijelu, ali dobro, to je posljedica teških treninga i priprema – rekao je Čačić nakon tog prvog ispita plavih u Sloveniji.

No čini se da Čačić zna s Brunom Petkovićem, dobiva puno više od njega negoli su dobili Krznar i Kopić u prošloj sezoni. S Brunom je znao i Bjelica koji ga je doveo od osrednjih partija po Italiji do čudesnog igrača i reprezentativca koji je i u dresu Hrvatske pokazivao koliko je velik kalibar. No onda se ugasio, kao da mu nogomet više nije bio u glavi, a čini se da se sad vraća.

13.06.2022., Zagreb - Okupljanje i prvi trening igraca Dinama Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

– Petko je uvijek bio pravi igrač, malo su ga zaustavile ozljede pa je tražio formu i nije postigao puno pogodaka, a nije se lako vratiti u pravu formu. No znate kako je to kod nas, imamo četiri milijuna izbornika i znalaca i odmah se pojave priče da Petković ne valja. Meni se on uvijek sviđao jer je pravi igrač. Petko je važan igrač za Dinamo i nadam se da će se svojim igrama vratiti u reprezentaciju jer u njoj i nemamo baš nekakvu 'komociju' sa špicama – govori nam Branko Strupar, nekoć i sam središnji napadač.

Dinamo je doveo Josipa Drmića koji je u Rijeci bio drugi najbolji strijelac lige, a jučer je postigao pogodak u svojoj prvoj utakmici za Dinamo. Može li Čačić ipak igrati s obojicom?

– Za mene je Drmić prava devetka, a Petko je između devetke i desetke. Drmić je baš igrač šesnaesterca koji sve posprema u gol, a Petko zna primiti, zagraditi se, proigrati, ali zna on i zabiti. Kad imaš dva odlična igrača, ne vidim razlog zašto ne bi igrali zajedno – kaže Strupar.

Dobio i kapetansku traku

U drugom poluvremenu protiv Škendije Čačić je zaigrao s nominalna tri napadača; uz Petkovića su bili Jurić i Andrić, no teško je očekivati da će takvo što igrati kad počne sezona.

– I ja mislim da to neće biti tako, pripreme su i može se probavati, treneri žele dati minutažu svim igračima. Mislim da će Drmić biti središnji napadač, uz njega može biti Petković, no Andrić će teško do veće minutaže iako je i on u prošloj sezoni, kad Petkovića nije bilo ili mu nije išlo, napravio mnogo toga dobroga, dobar je igrač - zaključio je Branko Strupar.

Zasad je teško odgonetnuti kako će Čačić doista posložiti svoje ofenzivne figure jer stvarno ima veliki izbor kvalitetnih igrača. Kad je došao Drmić, rekao je da neće momčad slagati po imenima i stavljati nekoga samo zato što se tako zove, ali i da neće izmišljati pozicije – Petković je za njega centarfor. No to je i Drmić. Petko je sad igrao s Andrićem i Jurićem, a možda uskoro vidimo i kombinaciju Petkovića i Drmića u zajedničkoj akciji. No sigurno je to da se Petković ozbiljno diže, Čačić mu je u tom drugom poluvremenu dao i kapetansku traku, što je znak povjerenja koji će ujedno Petkoviću podići samopouzdanje.

>>> Dinamovci nakon jedine pobjede nad Hajdukom prošle sezone

Komentara 4

FR
freeshooter
15:14 28.06.2022.

U igri naše reprezentacije jednostavno fali ovakav Bruno Petković...i siguran sam da Dalić to zna...i da će Bruno igrati, kriza je vidljivo prošla...i biti će prvi izbor...

Avatar mladen valentić
mladen valentić
12:19 28.06.2022.

Od njega kao napadača, javnost očekuje isključivo pogotke, često zbog toga kao i kod Mandžukića se nije primjećivalo puno onih stvari koje odradi na terenu, kao sudjelovalo u dobijanju obrambenih duela, izborenim prekršajima, asistencije i predasistencije, da ne zaboravimo zračne duele, uloga mantinele i sposobnost stajanja na loptu kad je potrebno.

SP
Stari_proleter
11:39 28.06.2022.

U zadnjih nekoliko utakmica u svakoj je asistirao ili zabijao (u ovoj zadnjoj oboje). Da je iz Hajduka bio bi u prvih 11 u repki, ovako ni u širem krugu. Ipak Dalić mora čuvat mjesta za hajdukovce poput Vlašića koji uopće ne igra u klubu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije