Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARINKO MAVROVIĆ

Legenda domaćeg futsala preuzela klupu reprezentacije

08.12.2020.
u 14:01

Marinko Mavrović poznato je ime u hrvatskom futsalu, kao igrač s Uspinjačom je bio klupski viceprvak Europe 1994. godine, osvajao prvenstva, kupove i Superkupove Hrvatske i bio na čak pet EP-a

Marinko Mavrović novi je izbornik hrvatske A futsalske reprezentacije, a Duje Maretić novi izbornik futsalske U-19 reprezentacije, odlučio je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, koji je razriješio dužnosti dosadašnjeg izbornika najjače hrvatske futsalske vrste Matu Stankovića.

Marinko Mavrović poznato je ime u hrvatskom futsalu, kao igrač s Uspinjačom je bio klupski viceprvak Europe 1994. godine, osvajao prvenstva, kupove i Superkupove Hrvatske i bio na čak pet europskih prvenstava. Kao trener bio je izbornik U-21 reprezentacije i pomoćnik Mati Stankoviću u A selekciji, prije negoli je postao izbornik U-19 reprezentacije s kojom je ostvario povijesni uspjeh osvajanjem srebra na Europskom prvenstvu u Latviji.

- Zahvaljujem se vodstvu Hrvatskog nogometnog saveza na ukazanom povjerenju, nadam se da ćemo okrenuti novu stranicu hrvatske futsalske reprezentacije. Čekaju nas kvalifikacije za Europsko prvenstvo, uoči kojih ne treba bježati od odgovornosti. U skupini smo s Danskom, Albanijom i Ukrajinom i bio bi neuspjeh da se ne plasiramo na Euro. Vjerujem da nas poslije toga očekuju i uspješne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo -  kaže Marinko Mavrović, koji jako dobro poznaje igrače s obzirom na to da je mnogima bio izbornik u U-21 reprezentaciji.

- To je bila generacija Postružina, Horvata, Đuraša, Čekola, Perića, Luke Sutana… Poznajem te igrače u dušu, oni poznaju mene, vjerujem da ćemo dobro surađivati. Ova aktualna generacija u svakom slučaju nije rekla zadnju riječ, vjerujem u te igrače i nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat. Na žalost, reprezentaciji se nedavno dogodio nesretni poraz od Češke, šteta je da jedna tako kvalitetna reprezentacije nije otišla na Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da će uspjeti u sljedećem pokušaju - nada se Mavrović.

Duje Maretić je u dvije godine za kormilom Olmissuma najprije suvereno ostvario plasman u elitni razred hrvatskog futsala, a onda u prvoj sezoni u prvoligaškom društvu osvojio povijesni naslov prvaka Hrvatske.

- Hvala HNS-u koji mi je povjerio vođenje U-19 reprezentacije. Moj je cilj prepoznati nove mlade igrače, stvoriti kroz godine vrijednost za A reprezentaciju i nastojati ponoviti uspjeh prijašnje generacije koja je bila druga na Europskom prvenstvu. Hrvatska je jako talentirana nacija, u klubovima se počelo jako dobro raditi s mladim igračima. Hrvatski futsal ima sjajnu perspektivu, moramo samo zasukati rukave i raditi - poručio je Maretić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Uzdanica hbz
Uzdanica hbz
20:02 08.12.2020.

BURAZ čestitka od srca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije