Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTSKI OSCAR

Laureus Čiliću priznaje veliki napredak 2014. godini

Marin Čilić
Foto: REUTERS/Ray Stubblebine
12.02.2015.
u 08:30

Čilićevi konkurenti su nogometaši Mario Götze i James Rodriguez, skijašica Mikaela Shiffrin i motociklist Daniel Ricciardo.

Sudeći po nominacijama, tenisači i tenisačice mogli bi imati glavne uloge u utrci za osvajanje prestižnih nagrada Laureus za 2014. Za najboljeg sportaša nominiran je Novak Đoković koji je tu nagradu jednom već osvojio (2011.). Među nominiranima za sportašicu godine su Kineskinja Na Li i Amerikanka Serena Williams, Kandidat za ekipu godine je švicarska reprezentacija u Davisovu kupu, koja kandidira i za nagradu sportašu ili ekipi koji su pokazali najveći napredak. U toj je konkurenciji, i to kao prvi na listi, i naš Marin Čilić, osvajač US Opena.

Đokovićevi suparnici su najbolji nogometaš svijeta Portugalac Cristiano Ronaldo, svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton, svjetski rekorder u skoku s motkom Francuz Renaud Lavillenie, svjetski prvak u motociklizmu Španjolac Marc Marquez, kao i prvi golfer svijeta Britanac Rory McIlroy.

U konkurenciji dama spomenutim će tenisačicama suparnice biti novozelandska atletičarka Valerie Adams, norveška skijašica Marit Bjorgen, etiopska atletičarka Genzebe Dibaba i slovenska alpska skijašica Tina Maze.

U utrci za ekipu godine Federeru i društvu najveći konkurenti bit će košarkaši san Antonio Spursa, nogometaši Real Madrida, njemačka nogometna vrsta i Mercedesov tim u formuli 1.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije