Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO Modri orkestar felša na svakom nastupu, glavni koncert protiv Spartaka

Lako je tancati s Modrićem

20.11.2008.
u 11:19

Sa smiješkom je na presicu nakon poraza od Rijeke došao Branko Ivanković. Dinamo je napokon odigrao dobrih 90 minuta, ali je izgubio. I to od Rijeke, momčadi koja je jedinu prvenstvenu pobjedu od 31. kolovoza upisala protiv Zadra, protivnika koji u sljedećem prvenstvenom kolu dolazi u Maksimir.

Pročitajte više:

Komentar: Ivanković ostao bez kapetana
Anas i Bišćan potopili prvaka
Fotogalerija: Dinamo pao na Kantridi
Ivanković: Ne krivim Bišćana

Iako možda Zdravko Mamić trenutno ne vidi drugo rješenje na klupi modrih, pitanje je gdje je nestala Tančeva čarolija velikih nizova i pobjeda. Prošle jeseni glavna tema Maksimira bila je kako skinuti rekord Benfice po uzastopnih pobjeda. Ivanković je stao na brojci 29. Tada fenjeraš Varteks u Varaždinu je slavio 4:3.

A Tanac je tada imao Luku Modrića koji je bio glavni dirigent njegovog orkestra. Odlaskom Luke u Maksimir Dinamo više nije ni sjena momčadi pred kojom su mnogi klecali i potpisivali poraze prije nego se izlazili na teren. Na posljednjih pet gostovanja Dinamo je u Prvoj HNL slavio samo jednom. Premalo za momčad koja sanja o europskom proljeću.

Neki novi Modrić
Dinamo nema igru, ali unatoč tome još uvijek su prva momčad HNL-a. Koliko još dugo? Hajduk je u silovitom naletu. Iako su mnogi mislili da je prvenstvo riješeno već nakon šest kola kada je Dinamo pobjegao Splićanima na osam bodova, izuzetno tanak kadar koji nije u mogućnosti igrati svaka tri dana i momčad koja nema vođe na terenu doveli su Zdravka Mamića u situaciju da su suci ponovno krivi za lošu Dinamovu igru i samo bod prednosti pred Hajdukom.

Problem nije u sucima, nego u tome da se u Maksimiru još uvijek nisu navikli na život svoje kičme, bez Luke. Pokušali su taj problem riješiti dovođenjem Južnoamerikanaca sumnjive kvalitete, koji previše osciliraju i nisu u mogućnosti odigrati dvije dobre utakmice u nizu.

Kad igra Mandžukić, igra i Dinamo
Povratnici Boško Balaban, Tomo Šokota i Igor Bišćan nisu se pokazali kao pojačanje, nego tek prosječni igrači koji nisu pokazali da mogu nadomjestiti odlaske najboljih igrača.

Mihael Mikić oduvijek je bio veliki borac, ali nije bio čovjek koji jednim potezom može riješiti utakmicu. Josip Tadić također se iskazivao velikim zalaganjem, ali od napadača se očekuju golovi.

I današnji Dinamo sveden je na jedno ime, na Marija Mandžukića. Plava 17-ca dvije sezone zaredom svojim je fantastičnim predstava dva puta donosila Ligu Uefe. Ali problem je što Mandžukić nema konstantnost koju je pokazivao Luka Modrić. A Ivanković očito ne zna tancati kada ne može svaku utakmicu računati da će jedan igrač napraviti najveće stvari i rješavati kada ostatku ekipe ne ide.

Je li otancao svoje? Spartak će pokazati može li Mandžo otplesati na kazačok.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije