Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nogometni sindikat

Labudović: Sad sam bez ugovora i novca, a bio sam poput zvijezde

'15.06.2013., Sesvete - Stadion NK Croatia Sesvete, utakmica izmedju igraca bez ugovora i Hrvatskog Dragovoljca.  Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
19.06.2013.
u 10:00

U Indoneziji je na papiru novac bio dobar, ali ostali su mi dužni i sad smo na sudu, kaže Labudović.

Nogometaš bez ugovora koji trenira sam, spreman odmah istrčati na teren, predan i marljiv, s višegodišnjim iskustvom igranja u Prvoj HNL, traži posao u struci.

Tako bi se, jednostavno, mogla sažeti akcija koju ovih dana provodi Nogometni sindikat. Iako su nam prve asocijacije na nogometaše Luka Modrić i Mario Mandžukić o kojima priča cijeli svijet, nisu svi uspjeli napraviti velike karijere, dapače, dio ih je bez posla. I što s njima?

Privukli pozornost

– Lako je kada ste u prvom planu, kad igrate u Realu ili Milanu, onda vas svi zovu i žele vam pomoći, ali i na ove dečke netko misli. Sindikat je organizirao kamp za igrače bez ugovora kako bi im pomogao da pronađu posao. Dakako, neće moći preko noći riješiti svoje probleme, ali su pokazali želju i volju da rade ono što vole, a vjerujem da će i u klubovima to prepoznati – kaže inicijator akcije Dario Šimić. U kampu \"nezaposlenih\" okupilo se dvadesetak igrača, treniraju na stadionu Radnika predvođeni također nezaposlenim trenerom Samirom Toplakom koji je vodio i Varaždin i Cibaliju. Tu je Vedran Celiščak koji je s Hajdukom igrao i u pretkolu Lige prvaka, doslovce je trpio fizičke napade predsjednika Zagreba Dražena Medića, zatim Tomislav Labudović koji je igrao čak i u Indoneziji, ali i mladi nogometaši poput Šime Marune.

– Voljeli bismo privući pozornost, jer teško je pronaći klub ako se nigdje ne možete pokazati. Imam 23 godine, želim raditi ono što volim, ali od nogometa nisam uspio zaraditi. Šest mjeseci bio sam kod kuće, a kad sam čuo za inicijativu, odmah sam se pridružio. Ide nam dobro, pobijedili smo novog prvoligaša Hrvatski dragovoljac s 1:0. Znači, nismo loši – kaže Zadranin Šime Maruna (23), desni bek koji je igrao za Šibenik.

Tomislav Labudović (27), branič iz Zagreba, priča svoju priču:

– U Kranjčevićevu sam došao s 15 godina, a u posljednje četiri godine igrao sam za Šibenik, Croatiju Sesvete, Inter, Slaven Belupo te godinu dana u Indoneziji. I danas sam bez ugovora. I novca koji su mi dužni.

Borili ste se za uspjeh čak i u Indoneziji, ali ni tamo niste pronašli sreću?

– Na papiru je novac tamo bio dobar, ali ostali su mi dužni i sad smo na sudu. Inače, to je drugi svijet, još postoje plemena, a bio sam i na području koje je pogodio tsunami. Ludi su za nogometom, dolaze čak gledati i treninge, slikaju se s igračima, a kako sam igrao za mladu reprezentaciju Hrvatske s Modrićem i Ćorlukom, za njih sam bio zvijezda.

Kakva su očekivanja od ove akcije?

– Svaka čast Mariju Juriću i Dariju Šimiću, treniramo kao da smo u klubu, svaki dan trening ili dva, baš imamo prave pripreme. Čekamo 31. kolovoza i kraj prijelaznog roka, nadajući se da će se nešto otvoriti, zovu nas, ali zasad ništa konkretno – dodaje Labudović.

Inicijativu su prepoznali i u HNS–u te pomogli sindikalistima prvi put nakon dvije godine.

Pomogao je i HNS

– Savez je omogućio igralište Radnika te pokrio dio troškova, a pomoglo nam je puno i Triglav osiguranje. Razgovarali smo sa Šukerom i Vrbanovićem, već u srpnju neke stvari ćemo podvući, želimo da smo svi u istom brodu, za dobrobit nogometa... Mi smo tu zbog njih, nogometaša – zaključuje Šimić.

Akcija je vrijedna hvale. S obzirom na recesijske prilike, pušu novi vjetrovi, dečki se bore, a aplaudirao im je i veteran Tomo Šokota:

– Inicijativa je odlična, a najvažnije je da to funkcionira i u praksi, u što sam se uvjerio kad sam igrao u Portugalu i Sloveniji. Važno je samo da dečki ne dignu ruke...

>> Šokota zabio četiri, a Šimić dva gola u pobjedi nad \'nezaposlenima\'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije