Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP 2012.

Kuže izgubio s Albanijom u Zenici, Nijemci i dalje stopostotni

bih albanija
Reuters/Pixsell
07.06.2011.
u 22:30

Josip Kuže nije uspio s Albanijom ostvariti zacrtani plan i osvojiti bod u Zenici protiv BiH, već je izgubio 0:2

Albanci su u šestoj utakmici kvalifikacija za Europsko nogometno prvenstvo pali tek u nastavku susreta, nakon što su domaćini poveli preko Medunjanina u 67. minuti. Sve dvojbe, ako ih je uopće i bilo, riješio je Maletić u 90.

Tom pobjedom Bosna i Hercegovina prestigla je Albaniju te sada s 10 bodova iz šest utakmica drži treće mjesto, dok je Albanija pretposljednja peta s osam bodova na kontu. Prvo mjesto u skupini D drži Francuska s 13 bodova iz šest utakmica, a druga je Bjelorusija s 12 bodova, no utakmicom više od BiH, Francuske i Albanije. Oni su pobijedili Luksemburg na domaćem terenu sa 2:0 (Kornilenko 48.-11 m, Putsila 73.). Luksemburg je i zadnji u toj skupini s jednim osvojenim bodom.

Od ostalih rezultata valja izdvojiti pobjedu Njemačke na gostovanju u Azerbajdžanu 3:1. Bila je to sedma pobjeda u sedam utakmica za Elf i oni su praktički osigurali nastup na završnoj smotri iduće godine u Poljskoj i Ukrajini. Pogotke za Njemačku postigli su Özil u 30., Gomez u 41. te Schürrle u 90., a samo minutu ranije domaćini su zabili počasni pogodak preko Husejnova.

U skupini A Njemačka, dakle ima maksimalan 21 bod, slijede Belgija sa 11,Turska sa 10 (-1), Austrija sa 7 (-1), Azerbajdžan sa 3 (-1) i Kazahstan sa 3 (-1).

Za iznenađenje večeri pobrinuli su se Ovčji otoci, koji su upisali prvu pobjedu u kvalifikacijama, svladavši kod kuće Estoniju sa 2:0. Pogotke su postigli Benjaminsen u 43. s 11 metara i Hansen u 47. U skupini C prva je Italija sa 16 bodova i utakmicom manje, druga je Slovenija s 11 bodova, treća Srbija s 8 (-1), četvrta Estonija sa 7, peta Sjeverna Irska sa 6 (-2) i posljednji Ovčji otoci sa četiri boda (-1).

Igrane su i dvije utakmice skupine E. Švedska je na krilima Ibrahimovića svladala kod kuće susjede Fince. Ibrakadabra je postigao tri gola, a po jedan su dodali Källström i Bajrami. Mađarska je u gostima bila bolja od San Marina 3:0 (Liptak 40., Szabicz 49., Koman 80.). Poredak: Nizozemska 18, Švedska 15, Mađarska 9, Finska 6, Moldavija 6, San Marino 0.

Ključne riječi

Komentara 1

II
izvor istine
14:21 08.06.2011.

klase su BiH igraci samo im jos Ciro fali. Mnogo igraci BiH duguju Ciri - milionski transferi zahvaljujuci i ciri

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije