Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV KOŠARKAŠ GODINE

Kurtović: Ukić je veliki profesionalac koji se stalno usavršava

'Croatia\'s Roko-Leni Ukic (L) drives past Slovenia\'s Jaka Lakovic during their FIBA EuroBasket 2009 quarter-final basketball game in Katowice September 18, 2009. REUTERS/Ivan Milutinovic (POLAND SPO
'IVAN MILUTINOVIC'
23.12.2009.
u 11:58

- Tomić je jedan od onih sve rjeđih centara koji osjećaju igru, a velika je budućnost i pred mladim Delašem - smatra trener Splita Boris Kurtović.

Boris Kurtović potpisnik je najvećeg uspjeha naše košarke u 2009. i zato s njim i otvaramo potragu za najboljim košarkašem. Predvođena dirigentskom palicom tog 52-godišnjaka, mlada reprezentacija (do 19 godina) bila je treća na svijetu.

Klinci sada igraju

Ta ista selekcija nastupit će 2010. na Europskom prvenstvu mladih reprezentacija u Hrvatskoj, a vodit će je opet isti trener.

– Drago mi je što sada ti momci igraju u prvim momčadima, jer uoči SP-a nije bilo tako. Radošević i Zubčić igraju u Ciboni, Delaš i Babić u Splitu, Olivari u Boriku. Šteta što se ozlijedio Prostran, no oporavit će se, vođa je kakvog trebamo. Vjerujem da će tim momcima pritisak iščekivanja zapravo biti poticaj, jer završnica u Zadru gotovo jamči punu dvoranu.

Kurtović kaže da se poprilično namučio za anketu jer godina nije ponudila favorite.

– Prednost sam na kraju dao Roku Ukiću jer je na EP-u bio jedan od najboljih, a i jedini je naš igrač u NBA ligi, u kojoj je prošle sezone za Toronto dobro igrao, ali ne i dovoljno. Ukić je iznimno karakteran, pravi je sportaš na kojeg se treba ugledati. Savršeni je profesionalac, stalno se igrački usavršava i napreduje.

Prkačin je nosio Cibonu

Drugo mjesto pripalo je igraču kojeg na EP-u uopće nije bilo.

– Tomić je iznimna igračka perspektiva, centar koji je bio najbolji igrač NLB lige i kada je njegova momčad igrala loše, ali i sada kada igra vrlo dobro. Jedan je od onih sve rjeđih igrača koji osjećaju košarku.

Kurtović je bodove dodijelio još trojici centara.

– Prkačin je nosio Cibonu do naslova prvaka, Banić igra odlično u najjačoj ligi u Europi, a Delaš je bio najbolji igrač SP-a mladih. Žao mi je što među petoricom najboljih nisu i Nicević, Planinić, Popović i Lončar, no netko mora biti ispod crte – zaključio je Kurtović.

Boris Kurtović(52) već je 21 godinu profesionalni trener. Potpisnik je prvog Splitova trofeja u nezavisnoj Hrvatskoj (Kup,1992.), ali i najvećeg uspjeha hrvatske košarke u 2009. S klupe je u Novom Zelandu predvodio mladu reprezentaciju do svjetske bronce. Trenutačno je trener Splita, a u karijeri je još vodio Dalvin, Brotnjo, Široki, Zrinjevac, Kaštela i Trogir, a radio je i na Kosovu.

Izbor Borisa Kurtovića:
Roko Ukić 10
Ante Tomić 7
Nikša Prkačin 5
Marko Banić 3
Mario Delač 1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije