Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV OMONIJE

Krznar najavio uzvrat na Cipru: Evo što je rekao...

27.07.2021.
u 14:00

– U ovaj drugi dvoboj s Omonijom ulazimo s lijepom prednošću, ali ta naša utakmica još traje. Ne očekujem laganu utakmicu, ali znam da imamo snage i mogućnosti u Nikoziji uspješno završiti posao.

Strpljivo je Dinamo odigrao prvu utakmicu drugog pretkola Lige prvaka protiv Omonije, dočekao je svoja dva junaka koji su na kraju donijeli pobjedu od 2:0 u Maksimiru. Kristijan Jakić i Lovro Majer upisali su po pogodak i jedan drugome asistirali te slomili otpor ciparskog prvaka. Dojam je da će danas u Nikoziji, od 18 sati po našem, odnosno 19 sati po lokalnom vremenu, plavima ponovno trebati puno pameti pa i strpljenja, nadasve discipline, da bi uspješno pošli ovu, zapravo, ključnu prepreku. Jer, igra se za europsku jesen, prolazak preko Omonije značio bi da će plavi igrati u nekoj od skupina. Prvo će se s Legijom ili Florom “potući” za ulazak u play-off Lige prvaka, kad ne bi uspjeli, išli bi utjehu tražiti u Europskoj ligi, a kad ni to ne bi prošli, ušli bi u skupinu Konferencijske lige.

Želim dalje u Ligi prvaka

No, u Dinamu razmišljaju samo o Omoniji i žele ostati u ovoj borbi za najelitnije klupsko natjecanje.

– Zahvalni smo navijačima, iako ih nije bilo puno, na podršci u prvoj utakmici. Vjerujem da će ih u sljedećem klubu biti još više u ovom istom natjecanju – ponudio je optimizam trener Dinama Damir Krznar kojem je jasno da s pobjedom od 2:0 u Zagrebu nije zgotovljen posao oko prolaska u treće pretkolo.

– U ovaj drugi dvoboj s Omonijom ulazimo s lijepom prednošću, ali ta naša utakmica još traje. U nju ulazimo ozbiljno i studiozno, ne očekujem laganu utakmicu, ali znam da imamo snage i mogućnosti u Nikoziji uspješno završiti posao.

Za Dinamo je dobro što je između dvije utakmice s Cipranima odigrao dobru i mirnu utakmicu, glatko s 4:0 pobijedio Hrvatski dragovoljac. No, Omonia je ipak druga priča, iako sad Ciprani neće moći previše strpljivo čekati Dinamo, ipak imaju ozbiljan zaostatak i morat će jače krenuti prema naprijed. Stoga, plavi moraju biti oprezni da ih nekakav rani pogodak ne bi izbacio iz takta, da ne uđu u nervozu.

– Ova naša momčad nema problema s tim da slijedi upute i odrađuje zadatke na terenu, bez obzira na to kakav je rezultat. Neke momčadi kod nekakvog “zalutalog metka”, primljenog pogotka postanu nervozne, ali nama se to nije događalo, pa vjerujem da neće ni sada ni ubuduće – mirno će trener Dinama.

No, Krznarove reakcije puno su jače kad se god spomene ciparska vrućina i sparina. Već nakon prve utakmice rekao je da su možda zanimljivosti, ali da ne želi nikakve alibije, ne želi ni da se njegove igrače uvjerava kako će zbog toga biti teško.

Tražili dodatne količine vode

– Previše se o tome govori, svaki profesionalni sportaš sposoban je za 90 minuta koje slijede, pa su to i naši igrači. OK, možda će nam biti malo teže, ali vrućina neće biti presudan faktor u ovom dvoboju. No, zahvalan sam Sindikatu igrača koji vodi brigu o zdravlju, pa i ljudima iz Uefe koji su uvidjeli problem oko tog termina, pa opravdano pomaknuli termin početka za jedan sat. Bilo je u posljednje vrijeme previše opomena što se tiče ritma i broja utakmica pa je i ovo, uz tako teške klimatske uvjete, moglo biti jako opasno – zaključio je Krznar.

Vjerujemo da će se plavi igrački snaći u toj sparnoj kotlini Nikozije, a da što bolje podnesu te uvjete, brine se medicinska momčad Dinama. Igrače se nekoliko dana pripremalo za te teške ciparske uvjete. Zdravstvena služba vodi posebnu brigu o hidraciji svakog igrača. Važno je bilo pripremiti organizam već unaprijed, nekoliko dana prije utakmice, a posebno će to biti bitno na sam dan utakmice. I plavi, osim jučerašnjeg treninga u vrijeme utakmice, neće imati baš nikakvih aktivnosti, neće biti niti uobičajene šetnje, a iz Dinama su unaprijed u hotelu, u kojem će biti izolirani, naručili dodatne količine vode. K tome, povećan je oprez zbog koronavirusa, Cipar je u “crvenom” zbog te zaraze, pa je Dinamo i tu proveo dodatne mjere.

NIKOZIJA – Stadion GSP. Sudac: Glenn Nyberg (Švedska). 18 sati, HNTV

Trener: Henning Berg (51)

Trener: Damir Krznar (49)

>> Federer na odmoru u Hrvatskoj:

Ključne riječi

Komentara 1

ST
stefj
14:31 27.07.2021.

Samo bez eksperimenata i nerazumnih ideja koje nitko ne razumije, samo to, ništa drugo ne treba...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije