Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nogometaš godine

Krpan: Srna i Modrić za koplje su ispred svih, kao i Vrsaljko

Ivica Olic
Reuters
29.12.2010.
u 08:02

Nekadašnji napadač Osijeka, Sportinga i Hajduka trenutačno nogometnoj vještini uči 250 djece u akademiji koju je otvorio s Markom Babićem.

I Petar Krpan je ugradio svoj skromni dio u francusku broncu 1998. U utakmici osmine finala protiv Rumunja bio je taktička zamjena Ćire Blaževića!

Danas Petar Krpan, nakon 13 godina u profesionalnom nogometu, vraća "dug" gradu u kojem je počeo nogometni put koji ga je vodio od Hrvatske do Portugala pa sve do Kine.

Otvorio akademiju

S nekadašnjim suigračem Markom Babićem uložio je novac i otvorio nogometnu akademiju u kojoj uči 250 mladih Osječana u dobi od šest do 16 godina. Teren NK LIO-a zakupili su na 20 godina, s tri milijuna kuna ga uredili, sagradili svlačionice, postavili umjetnu travu, rasvjetu i balon.

Uživa i Krpan u ulozi nogometnog mentora.

– S akademijom nam je želja parirati, ali na pozitivan način, i Školi nogometa NK Osijeka, a sve kako bismo ojačali naš klub – kaže Krpan koji je novom poslu pristupio prilično ozbiljno.

Djeca, naime, imaju četiri aktivnosti tjedno, s njima rade četiri trenera i dva kondicijska trenera, a preko vikenda se organiziraju turniri. Službeno se zovu Hypo limach klub na Akademiji Krpan & Babić te se pod tim imenom natječu trenutačno u 2. kvalitetnoj ligi Slavonije i Baranje.

Dodatnu je prezentaciju nogometnih vještina polaznicima Akademije Krpan & Babić daju gostujući treneri. A ovaj je tjedan klincima umijeće s loptom pokazao Nenad Bjelica.

Nije Krpan previše dvojio kome dodijeliti epitet najboljeg hrvatskog igrača u godini na izmaku.

– Dario Srna – kazao je Krpan nakon kraćeg razmišljanja kome dati desetku za igre u 2010.

Dvojac iz Gradskog vrta

Kapetan Šahtara i veznjak Tottenhama Luka Modrić ostavili su na njega najbolji utisak, a trebalo je izabrati samo jednog. Iako bivši napadač, Krpan je, zanimljivo, među deset stavio tek trojicu golgetera - Eduarda, Olića i Petrića. Slično je bilo i s mladim nadama. Šime Vrsaljko, tvrdi Krpan, odskače od konkurencije onih koji tek trebaju obući dres reprezentacije, a popis su popunili napadači. Među onima na koje treba računati u budućnosti Krpan je stavio dvojac iz Gradskog vrta, Dinu Špehara i Antona Maglicu. Obojica su standardni u svojim dobnim kategorijama, Dino je kapetan momčadi do 17 godina, a Maglica najbolji strijelac u sastavu do 19 godina reprezentacije u kvalifikacijama za EP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije