Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Krila bez lopti i kontri, napad bez prave ideje

Zlatko Horvat
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
29.01.2015.
u 14:23

Goluža je u nastavku zaboravio na Bičanića, Sliškovića i Čupića...

Puno je ostalo pitanja nakon utakmice sa Poljacima i poraza u četvrtfinalu svjetskog prvenstva od Poljaka. Kada smo poveli sa 4:2 i kada je obrana bila tako čvrsta da su poljski šuteri bili bez ideja, Marko Kopljar traži izmjenu u 10. minuti. Njegov izlazak poremetio nam je igru u obrani, ali i u napadu i Poljaci nas dostižu i prestižu.

Samo deset obrana

- Marko je dobio jedan udarac u trbuh i stalno je tražio izmjene – rekao je Goluža.

Nejasno je ostalo zašto je Čupić nakon 15 minuta izašao iz igre i ušao tek na kraju utakmice. Nejasno je ostalo zašto je Bičanić cijelo drugo poluvrijeme prosjedio na klupi. Izbornik se pravdao da je htio ubrzati igru sa Karačićem i Duvnjakom. Slišković je, barem je to pokazao u prvom poluvremenu, jedini imao hrabrosti visoko skočiti i pucati preko poljskog bloka. Pa čak dvaput i pogoditi. Na njega je Goluža u nastavku zaboravio...

Naša krila Štrlek i Čupić (Horvat) bili su naš glavni adut u skupini. Imali smo čak 40 pogodaka iz kontri u pet utakmica. Protiv Poljske Štrlek je imao samo jedan šut, Čupić dva više. Njih dvojica nisu istrčala niti jednu kontru. Bez obrana vratara teško se može na vrh. To je dokazala i ova utakmica. Alilović je u prvom imao pet, Ivić u drugom isto toliko.

Nažalost, Alilović je dobar vratar, ali ne i vrhunski poput Omeyera ili Šarića pa i Szmala koji svojim brojnim obranama, uvijek iznad deset, donose preokret svojim reprezentacijama.

Ono što je najviše zabrinjavalo na ovom prvenstvu je naša igra u napadu. Kao da nismo imali pravu ideju. Mučili smo se sa Austrijom, Makedonijom, Tunisom, Brazilom i jučer s Poljskom. Previše smo se oslanjali na individualne akcije Duvnjaka i Karačića. Nekako naši desni i lijevi vanjski nisu nikako dobivali kvalitetne lopte.

Nisu znali protiv "divova"

I na kraju ziceri. Promašaji Vorija, Karačića, Horvata, Štrleka. To se jednoj ozbiljnoj reprezentaciji u ozbiljnoj utakmici ne smije događati, ne toliko puta u nizu...

- Mislim da promašeni ziceri nisu bili presudni. Nemojte zaboraviti da su i Poljaci promašili nekoliko. Uglavnom, ovaj rezultat nikako nije dobar – rekao je Zdravko Zovko, nekadašnji izbornik Hrvatske.

Poljski izbornik kada je vidio da ne ide udarnoj postavi gurnuo je u vatru pričuve – Chrapkowskog i Syprzaka. Njih dvojica su u deset minuta postigli šest pogodaka, bez ijednog promašaja. Goluža protuotrov za te poljske divove nije imao. I izgubili smo....

>>Gospodine Goluža, vrijeme je da odete!

>>Kraj našeg sna, igra nije bila na razini za medalju

Komentara 4

PA
pappmisi
15:24 29.01.2015.

Igor Vori Hvala ti za se sto si dosad uradio, ali vreme je da odes. Imamo najlosijeg pivota na SP niti u odbrani igra kako treba a o napadu da ne pricamo Jedno veliko NULA. Pa mali Brozovic bi pet puta bolje odigrao a gde je Marino Maric pre 5 godina smo govorili da ce on zameniti Vorija, Vori nemoj vise Zivota ti.

SS
sokac sa drave
15:12 29.01.2015.

Kada sam napisao da je Kopljar njezna visoka curica snaznim sutom kao u djevojcice dobio sam bezbroj minusa.Decko je visok dva metra i deset ali rukomet je najgrublji sport gdje ti njezni nemaju sta traziti.Cudim se da ga u juniorskojj dobi nitko nije usmjerio u kosarku koja bih mu sigurno bolje odgovarala.

DH
dalibor.hren
12:04 31.01.2015.

Valjda su na pripremama uigravali sve što piše u naslovu!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije