Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HAJDUK Upravni odbor bez odluke o treneru, bivši izbornik prihvatio je sve ponuđene uvjete

Kranjčaru 90 tisuća eura i bonusi

04.11.2008.
u 19:25

Hajduk još nije službeno potvrdio da će bivši izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Kranjčar postati trener bijelih. Predsjednik Mate Peroš u utorak je sazvao sjednicu Upravnog odbora, ali odluke nije bilo. Nije bilo ni kvoruma za odlučivanje, jer su Ivan Kuret i Ante Sanader, gradonačelnik i župan, na sjednici Uprave bili tek petnaestak minuta.

Razgovor s Jurčićem
Peroš je dao tešku zadaću glasnogovorniku Davoru Paviću, koji je brojnim hrvatskim novinarima koji su zaposjeli Poljud morao objaviti još jednu odgodu. Pavić se s kata spustio još dok je sjednica trajala.

- Još nećemo donijeti odluku o treneru. Mogu samo reći da je predsjednik Peroš izvijestio o imenima kandidata s kojima je razgovarao i o uvjetima koji su im ponuđeni - rekao je Pavić.

Tko su kandidati?
- O tome ne želimo špekulirati preko medija.

Koji su uvjeti?
- Ni o tome ne možemo govoriti. Do daljega momčad vodi Ante Miše.

Znači, nećete objaviti ime trenera?
- Objavit ćemo mu ime kad potpiše ugovor.

Je li Kranjčar među kandidatima?
- Rekao sam, o kandidatima nećemo razgovarati.

Jesu li Vulić i Jurčić kandidati?
- Sve sam rekao.

Tko je najbliži klupi Hajduka?
- O tome ne možemo razgovarati - bio je neumoljiv Pavić.

Nešto kasnije ulovili smo predsjednika Matu Peroša. I on je bio škrt na riječima, samo je potvrdio da će Hajduk do nedjelje dobiti trenera.

- Do utakmice sa Zagrebom odredit ćemo trenera - bio je kratak Peroš.

Bez obzira na sve Peroševe pokušaje, nije uspio začepiti sve rupe. To je, kad je Hajduk u pitanju, nemoguće. Tako smo saznali da je Kranjčar prvi kandidat, uz Mišu praktički jedini, premda je Hajduk pregovarao i s Krunom Jurčićem.

Hoće dovesti Ivkovića
Cico je prihvatio sve uvjete koje mu je Hajduk postavio. A to znači 90 tisuća eura (bruto) po sezoni, dodatnih 50 tisuća eura uđe li u Uefinu ligu. Najzanimljiviji od svih uvjeta je onaj o bodovnoj razlici u odnosu na prvoga. Bude li Kranjčarov Hajduk šest bodova iza vodećega, onda može, ali ne mora, dobiti otkaz na vlastitu štetu. U pregovorima s Kranjčarom najspornije bilo je pitanje pomoćnika, Cico je želio Tomu Ivkovića, a možda ga na kraju i dobije. Ali, baš ta priča o pomoćniku nameće se kao odgovor na pitanje zbog čega Kranjčar jučer nije i službeno potvrđen za trenera splitskih bijelih.

Hajduk je zapravo uzeo mali predah, ali sve više ostavlja dojam neozbiljnog kluba. Deset dana bez trenera je previše, a nije ni korektno prema Anti Miši.

I na kraju možda se dogodi da upravo Ante Miše, bez obzira na sve dogovore sa Zlatkom Kranjčarom, povede Hajduk do zimske stanke. Jer, puno je puta Hajduk pokazao da ništa nije gotovo dok se posao ne zaključi. A posao s Kranjčarom još nije završen.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije